Fatih projesi ile takılan akıllı tahtalarda siyah renk Vestel'ler faz-1, gri renk Vestel'ler ise faz-2 olarak geçiyor. Bu iki akıllı tahta da 1920x1080 çözünürlüğünde, yani 1080p destekli ekrana sahip. Akıllı tahtanızın markasının Vestel olduğunu belirttiğinize göre sizin sınıfınızdaki akıllı tahta da bunlardan biri olsa gerek. Faz-3'lerde Vestel üretimi akıllı tahta gördüğüm kadarıyla olmadığı için onlara değinmiyorum.
Faz-1 siyah Vestel'lerin donanımını tam bilmesem de sanırım 2. nesil i3 işlemcileri vardı. Faz-2 gri Vestel'lerin ise 4. nesil i3 işlemcili veya AMD A10 işlemcili olan iki farklı türüne denk geldim. Ben çoğunlukla faz-2 gri Vestel kullandım.
AMD A10'lu faz-2 tahta 1080p videolarda bile çoğunlukla epey fan sesi yapıyordu, ayrıca videolar da biraz kasıyordu. Cihaz 720P'de ancak rahatlıyordu. Faz-1'lerde de durum pek farklı değildir diye düşünüyorum çünkü faz-2'lerden daha eski cihazlar.
720p bile eğer öğrenciler tahtaya çok yakından bakmayacaksa sırıtmayacaktır diye düşünüyorum ancak siz her ihtimale karşı 1080p hazırlayın. 1080P'nin üzeri ise bu belirttiğim Fatih projesi akıllı tahta türleri için gereksiz olacaktır.