Evet, benim zamanımda Windows ve Pardus beraber kurulu idi. BIOS'tan sıralama değiştirip Windows'u ilk sıraya getirmen yeterli olabilir.Genelde Dual Boot şeklinde oluyor imajı. İnternette vardır muhtemelen. Bizim bilgisayar hocasında vardı, onunla tek seferde ikisi de kuruluyordu. Böyle ise açılışta Windows'u seçmeniz yeterli.
Linux üzerinde Windows kurulum dosyası da bir çalışır ya![]()
Karar sonrası Pardus'a geçilmemiş miydi? Bence öyle kalması daha doğru olur benden demesi. Ama açılışta klavye ile boot menü tuşuna basmadan format atamamanız normaldir.
Klavye bağladıktan sonra hallediliyor. Ancak işin hukuki boyutu var, orası resmi bir kurum ve sizin bunu yapmaya yetkiniz yok. Dikkat edin.
Konuyu okumayınca olur gibiUSB üzerinden klavye takın. Ardından Esc, F1, F8 veya F11 tuşlarından birisi ile boot menüyü açın.
Linux üzerinde Windows kurulum dosyası da bi çalışır ya![]()
E madem bilmiyorsun, konuya niye cevap yazıyorsun o zaman?Ne bileyim arkadaş Pardus kullanmadım ki hiç, belki çalışıyordur .exe formatı.
Hocam Pardus kullanamıyor annem. Ayrıca bizim okuldaki akıllı tahtalar Windows (fen lisesi)
E madem bilmiyorsun, konuya niye cevap yazıyorsun o zaman?
Arkadaş işletim sistemi kurmayı öğrenmek istememiş, Boot menüyü nasıl açabileceğini sormuş. Konumuz ve amacımız boot menünün nasıl açılacağı. Bunu da konuyu okuyarak öğreniyoruz.İşletim sistemi kurmayı biliyorum. Pardus kullanmasını bilmiyorum. Amacımızda zaten Windows 10 kurulumu değil mi?
Arkadaş işletim sistemi kurmayı öğrenmek istememiş, Boot menüyü nasıl açabileceğini sormuş. Konumuz ve amacımız boot menünün nasıl açılacağı. Bunu da konuyu okuyarak öğreniyoruz.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.