Akıllı tahtaya Windows 8 imajı

Hocaları nasıl ikna ettiniz. Tahtaya Windows kurmak için?

Ben öylesine sormuştum oda pazartesi gel ayarlayalım dedi

Faz1'de 2., 3. nesil mobil işlemciler var. TPM 2.0 sorunu olur.
SSD, SSHD varsa Windows 10 iyi olur. Pardus ETAP imajı daha iyi olur aslında.

Pardus kullanmak istemiyoruz sorun o yoksa Pardus bende kurarım ama Pardus'u ne hocalar ne de öğrenciler kullanabiliyor

Tahtada şu an Pardus 5.3 kurulu ama sonradan kuruldu Pardus önceden hepsi Windows 8'di

Pardus yerine başka distro olsa daha iyi olabilirdi, Debian'a geçtiği anda Türk yapımı olmaktan çıktı çünkü.

Pardus yerine başka distro olsa daha iyi olabilirdi, Debian'a geçtiği anda Türk yapımı olmaktan çıktı çünkü.

Aslında benim okuduğum ortaokul ile lise neredeyse yan yana ben ortaokuldayken kurdular aradan 1 dönem geçti sonra hocalar tekrar Windows 8 kurdu ama lisede değiştirmemişler onu anlamadım

Pardus ETAP imajı, dokunmatik ekrana ve eğitim alanındaki ihtiyaçlara göre geliştiriliyor.
Pardus Debian tabanlı bir dağıtım. Bu kadar hor görülmesi garip. Debian'da ne yapabiliyorsak onda da yaparız.
Pardus’a Saymanın Dayanılmaz Hafifliği 5 (Uzaktan Eğitim)

Hangi kurumlarmış o?

Biliyorum hocam bende Debian Kali Linux kullanıyorum, demek istediğim artık Türk yapımı bir OS değil, türklerin geliştirdiği bir OS. Yani artık yerli ve milli bile diyemiyoruz.

Biliyorum hocam bende Debian Kali Linux kullanıyorum, demek istediğim artık Türk yapımı bir OS değil, türklerin geliştirdiği bir OS. Yani artık yerli ve milli bile diyemiyoruz.
Açık kaynak olan bir dağıtım veya yazılım evrenseldir. Evrensel olan bir şeyde milliyetçilik aramak anlamlı değil.

Yerli ve milli bir distronun olması gurur verici olmaz mıydı hocam?
Kendi Linux çekirdeğini mi yapacak o "yerli ve milli" dağıtım? Ve daha birçok evrensel açık kaynak yazılımı terkedip kendi mi yapacak bunları?
Tüm insanlığa mal olmuş, açık kaynak bir dağıtımın yerli ve milli diye sunulmasına gerek yok.
"Yerli ve milli" demeye gerek yok da öyle saymak için ille de bir tabana dayanmaması mı gerekiyor?
GNU/Linux dünyası içiçe. Burada milliyetçilik anlamsız. Herkes için en iyisini, bedava üretmeye çalışan tüm gönüllü topluluklar saygıyı hakediyor.

Hangi kurumlarmış o?
Okullar...
Devlet okullarında Fatih Projesi ile (yandaş firmalara dünya kadar ödeme yaparak) akıllı tahtalar ve (yine aşırı yüksek ücretlerle) internet altyapısı getirildi.
O cihazlarda Pardus ETAP projesi kullanılması gerekirken yeni şeyler denemekten çekinen öğretmenlerin ve öğrencilerin "istemezük" tavrı yüzünden güvensiz Windows imajları, korsan yüklemeler vs yapılıyor.

Son düzenleme:
Okullarda orijinal yazılım kullanmasına çok şaşırdım gerçekten. Birçok kurumda korsan yazılım kullanıldığına çok fazla kez şahitlik ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…