Akım korumalı priz alınır mı?

NemesisKnight13

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayar kullanıyorum üst düzey bir sistem ve bu sisteme bir şey olmasını istemediğimden dolayı elektrik kesintilerine karşı da korumak istiyorum. 300-400 liraya akım korumalı uzatmalı kablo alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır hocam. Hepimiz şu ekonomik şartlarda limitlerimizi zorlayıp elektronik eşyalar alıyoruz. Aslında hepimizin dikkat etmesi gerek. Hele ki çoğu şehirdeki elektrik şebekesi de düşünülünce keyfi bir harcama değil, ihtiyaç aslında....

Çok sık elektrik kesintisi oluyorsa alabilirsiniz. Fazla elektrik kesintisi olmuyor ama ben işimi sağlama almak istiyorum diyorsanız yine alabilirsiniz.

Peki bunun uzatma kablosu olması sorun yaratmaz değil mi çünkü direk prizin kendisi değil prize takıp bilgisayarı bağlıycam.

Akım korumalı olmasıda PC'yi kesintilerden ve düşük ve yüksek akımlardan koruması anlamında yeterlidir değil mi? İlla UPS almaya gerek yok.
Akım korumalı yıldırım düşmesinde basitçe sigorta atması gibi hattı keser.
O kadar, başka hiç bir işe yaramaz.

Korumaz, almamalısınız.

Bu yanlış bilgi nasıl Sosyal'de bu kadar yaygın, inanılmaz. 1 ayda belki 5 tane mesajda yazdım ama her gün bu konuda aynı yanlış tavsiyeyi yapıyor herkes. Kimse eski mesajları okumuyor.

Alman gereken şeyin adı voltaj regülatörü.
Voltaj düzenleyici de denir. Gelen voltajı 220 volta düzelterek verir. İçinde ayrıca yıldırıma karşı sigorta vardır, ondan da korur, arkasında 2-3 tane priz çıkışı olur.

İçinde bir de akü olsun, kesintide aküden besleme yapsın dersen UPS (kesintisiz güç kaynağı) alırsın. UPS içinde de voltaj düzenleyici ve yıldırıma karşı sigorta vardır. Fazladan akü sayesinde kesintide 5-15 dakika arası bilgisayarı açık tutar, arkasında yine 2-3 tane priz çıkışı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı