Akım Korumalı Priz Alınmalı mı?

Levrone

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar malum yaz ayları geldiği için elektrik kesintileri çoğaldı, diz üstü bilgisayar kullanıyorum akım korumalı priz alınır mı? Yoksa adaptörün zaten öyle bir özelliği var mı? Diz üstü bilgisayarım Monster Abra A7 2012'de aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer dizüstü bilgisayarınızı pil ile kullanmıyorsanız güç direk anakarta ulaşıyor. Herhangi bir elektrik kesintisinde anakartınızın yanma ihtimali var. Bilgisayarınızı pil ile beraber kullanmanızı öneririm. Pil de hasar görebilir. Akım korumalı priz alabilirsiniz, garantiye almış olursunuz. Madem pil de zarar görebiliyor, neden pil ile kullanmamı öneriyorsun derseniz; pil değiştirmek anakart değiştirmekten daha karlı.

Laptoplar akım dengesizliklerinden minimum şekilde etkilenen cihazlardır. Adaptörler içerisinde regülasyon daha verimlidir. En önemlisi ise zaten batarya size düzgün akım sağlayacağından anlık değişimlerden etkilenmezsiniz. Adaptörler içinde de akım koruması mevcuttur. Tolere edilemeyecek düzeydeki voltajlarda korumaya alır ve kapanır. Yüksek seviyeli masaüstü sistemleri korumak amacıyla online ups almak mantıklı olabilir ancak sizin durumunuzda akım korumalı priz çok yarar sağlamaz. Ayrıyetten online upsler çalışma esnasında oluşturdukları yüksek fan sesi yüzünden standart ev kullancıları tarafından ekstrem şartlar haricinde tercih edilmezler.

Edit: En önemlisi ev hattınızda doğru uygulanmış topraklama olduğundan emin olun.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
2018' de almıştım yanlışlık olmuş yukarıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…