Akım korumalı priz önerisi

Ben schneider alırdım.
Kardeşim birşey sormak istiyorum. Senin bu konudaki bilginin daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Evde bir süper bilgisayarı elektriksel risklerden korumak için "yüksek akıma karşı korumak" mı yoksa "voltaj dalgalanmalarına karşı korumak" mı daha önemlidir?

Yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi, yüksek akıma karşı zaten ana trafoda, sonrasında apartmanda, sonrasında evin sigortasında zaten bir koruma yok mu? Buna ekstra bir akım korumalı priz almanın bir mantığı var mı?

Voltaj dalgalanmalarına karşı elektrik tesisatı içerisinde bir koruma bulunuyor mu?
Ben açıkçası ikinci maddeye önlem alıp UPS almayı düşünüyorum. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?

Evde bir süper bilgisayarı elektriksel risklerden korumak için "yüksek akıma karşı korumak" mı yoksa "voltaj dalgalanmalarına karşı korumak" mı daha önemlidir?
Voltaj dalgananmaları daha etkilidir, bilgisayar PSU'dan dolayı çok etkilenmez lakin çoğu monitör etkilenir. Voltaj düşünce ekran vs gitme durumları olabilir.

Yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi, yüksek akıma karşı zaten ana trafoda, sonrasında apartmanda, sonrasında evin sigortasında zaten bir koruma yok mu?
Olmak zorundadır.

Buna ekstra bir akım korumalı priz almanın bir mantığı var mı?
Akım korumları prizlerin neredeyse tamamında varistör denen mercimek boyutunda bir parça bulunur, voltaj absürt derecede yükselirse kendini imha ederek bağlı olduğu parçaları korumayı amaçlar.

Pek başarılı olduğunu söyleyemem, ve evet akım korumalı yazmasına rağmen akım ile alakası yoktur, fişin kendi üzerinde bile voltaj koruması yazar.

Voltaj dalgalanmalarına karşı elektrik tesisatı içerisinde bir koruma bulunuyor mu?
Elbet bulunan yerler de vardır ancak benim oturduğum mahallede yok, 220-230 gelmesi gerekirken 170 geldiği de oluyor.
Ben açıkçası ikinci maddeye önlem alıp UPS almayı düşünüyorum. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?
Ben de UPS kullanıyorum, en ucuz ve etkili yöntemdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı