AKK Kalktığından Beri İnternet Yavaşladı

Alperen Değer

Megapat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2019'a girdiğimizden sonraki günlerde internet yavaşlamaya başladı. Türk Telekom 35 MBit kullanıyorum. Hız testine baktığımda minimum 28 MBit, maksimum 40 Mbit alıyorum. Ama ben dahil internetim çekim kuvvetinin azaldığını söylüyor. Mobil cihazlarda üç çizgi iken şu sıralar tek çizgi alıyoruz. PC kablo ile modeme bağlı ve çok olmasa da PC'de de yavaşlama hissettim. Online oyun Rainbow Six Siege oynuyorum, onda ping sorunu yok. 40-50 ms alıyorum ama sıkıntı bu değil zaten. Aynı sorunu yaşayan, çözümünü bilen var mı ?

Yazdığınız sorun altyapınızdan bağımsız bir şey. ISS'nizi de ilgilendirmiyor. Modeminizle olan bağlantınızdan bahsediyorsanız (üç çizgi vs.) modeminizden ya da bağlanan cihazınızdan kaynaklanan problem vardır. Ayrıca evdeki eşyaların yer değiştirmesinden veya evdeki herhangi bir değişiklikten kaynaklanabilir.

Eğer modeminize üç android bağlı ise, hız testleri yanlış sonuç verecektir. Androidlerin modemden ne kadar su götürdüğünü henüz farkedemedik.

Evet yavaşlama var bende 50mbps kullanıyorum en fazla 35 40 alıyorum kablo ile ping 35 sabitti şuan 40 a sabitlendi. Mesela cs go da 100 ping alıyordum şimdi 135 140 ping ile oynuyorum. Lanet ettim turktelekom dan 2 sene taahhüt yaptım ve ne yazık ki geçtiğimiz Aralık ayında . Bölgemde fiber yok vdsl var benimki çaresizlikten bağlanttim turktelekom un internetini fiber olsaydi bölgemde superonline baglatacaktim

İki gün önce başladı. Daha önce de olmuş olabilir iki gün önce indirme yaparken fark ettim. 16 Mbps kullanıyorum. AKK olduğu zamanlarda en az 15 Mbps ile indirme yapabiliyordum. Hatta 16 Mbps olmasına rağmen 17 ve 18 Mbps hızlarını görüyordum. İki gün önce oyun indirirken fark ettim 9 Mbps.

O zaman niye AKK kalktı? Şimdi bana sanki bütün gün AKK varmış gibi oluyor. Nasıl saçma bir sistem yaptılar hiç anlamadım. Yani altyapı hazır değil ise neden AKK kalktı? Biz daha çok mağdur olduk.

Üstelik evde telefonlar falan bağlanınca 200 ping ile oyunu oynuyorum pardon oynayamıyorum. Mecbur oyun oynarken telefonların bağlantısını kesiyorum. Harbi çok saçma bir iş yaptılar.

Adamlar dediler ama altyapı kaldırmaz şu anda. Millet istedi, AKN kalksın dedi. Adamlarda alın size akn olmayan internet o zaman. Firmalar şu ortamda yatırım yapmazlar, abone sayısı arttıkça, şu anda ki hızları bile alamayacağız. Biz istedik, şikayet etmeyelim. Sonuçta akn olmayan internet istedik, firmalarda verdi. O kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…