Akko vs Ajazz

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Herkese merhaba, arkadaşlar,

Yeni bir klavye almak istiyorum fakat artık çeşitlilik çok arttı malum. Kafa karıştırıcı bir hal aldı hatta:) bu iki markanın ürünlerini çok görüyorum forumlarda ama pek bilgim yok. Hangisi daha iyi? Bir de ASUS ROG scope II 96 beyaz olan model gözüme çarptı bayağı. Bir bütçe sorunum yok. Mekanik hot swap ve kaliteli bir ürün olması tercihim. Başka tavsiyeleriniz de olursa sevinirim. Önceliğim numpad dahil klavyeler ama yoksa da şart değil. Beyaz olursa daha çok sevinirim setup açısından.

Yeni bir klavye almak istiyorum fakat artık çeşitlilik çok arttı malum. Kafa karıştırıcı bir hal aldı hatta:) bu iki markanın ürünlerini çok görüyorum forumlarda ama pek bilgim yok. Hangisi daha iyi? Bir de ASUS ROG scope II 96 beyaz olan model gözüme çarptı bayağı. Bir bütçe sorunum yok. Mekanik hot swap ve kaliteli bir ürün olması tercihim. Başka tavsiyeleriniz de olursa sevinirim. Önceliğim numpad dahil klavyeler ama yoksa da şart değil. Beyaz olursa daha çok sevinirim setup açısından.

Bütçeniz ne kadar?

Bütçeniz yüksek ise Ajazz almanıza gerek yok, mid range sayılır. Eğer alabilecekseniz ASUS daha iyidir bana kalırsa.

Bütçe?

Hocam şu an revaçta olanlar TKL veya %75 klavyeler. BUrada öenmli olan aslında klavyeyi tam olarka ne amaçla kullanacağınız ve Türkçe veya İngilzice tuş takımı düzeni konusunda tercihinizin ne olduğu.

Rekabetçi oyunlarda çok iddalıyım derseniz ve monitörünüz yüksek hz, bilgisayarınız ortanın üstü falansa Manyetik Switch 8K raporlamalı klavyeler mantıklı gelir. GÜndelik kullanıcıysanız kırmızı switch veya tactile switch bir mekanik klavye işinizi görecektir. Konfor için tabii ki mümkünse gasket yapılı ve dolgulu klavyeler çok keyif verir aynı Aula F75'te olduğu gibi. Önemli olan sizin zevk, ihtiyaç ve bütçenizdir.

Hocam şu an revaçta olanlar TKL veya %75 klavyeler. Burada öenmli olan aslında klavyeyi tam olarka ne amaçla kullanacağınız ve Türkçe veya ingilzice tuş takımı düzeni konusunda tercihinizin ne olduğu.

Rekabetçi oyunlarda çok iddialıyım derseniz ve monitörünüz yüksek Hz, bilgisayarınız ortanın üstü falansa manyetik switch 8K raporlamalı klavyeler mantıklı gelir. Gündelik kullanıcıysanız kırmızı switch veya tactile switch bir mekanik klavye işinizi görecektir. Konfor için tabii ki mümkünse gasket yapılı ve dolgulu klavyeler çok keyif verir aynı Aula F75'te olduğu gibi. Önemli olan sizin zevk, ihtiyaç ve bütçenizdir.

Bilgisayar ile 8KHz klavyelerin bir alakası yok, mouselar gibi sürekli bir raporlama yapmadıkları için bilgisayarınızın iyi veya kötü olması bir şey değiştirmiyor, fps düşmesi gibi şeylere sebep olmuyorlar.

Hocam eğer layout olarak beğendiyseniz Scope II 96 direkt olarak cuk oturacaktır size, üstüne de Razer Phantom ya da SS Prismcaps gibi kaliteli bir DS PBT keycap seti alır keyfinize bakarsınız. Asus'tan çıkan ve gerçekten iyi olan nadir ürünlerden, TR için tek eksisi YD'deki versiyonları direkt PBT keycap ile gelirken TR'de ABS geliyor. Bir de işte yaklaşık olarak TKL'ler ile aynı boyutta olmasına rağmen numpad içeriyor, kompakt, tuşlar arası aralıkları da güzel dar değil. Sadece bunu sağlamak için biraz İETT otobüsündeki yolcular gibi dizili tuşları. Ama yazması çok keyifliydi, o sırada fiyatı yüksek olmasa Apex Pro yerine onu alırdım ben de.

Bilgisayar ile 8KHz klavyelerin bir alakası yok, mouselar gibi sürekli bir raporlama yapmadıkları için bilgisayarınızın iyi veya kötü olması bir şey değiştirmiyor, fps düşmesi gibi şeylere sebep olmuyorlar.
Ben aslında rekabetçi bir tarzda değil de gündelik takılmalık bir oyuncuysanız, ihtiyaç olmaz demek istemiştim. Ayrıca halihazırda dülük FPS veren ve 60-75 HZ bir monitöre sahip olan bir sistemde de kullanmak gereksiz olurdu.

Hocam eğer layout olarak beğendiyseniz Scope II 96 direkt olarak cuk oturacaktır size, üstüne de Razer Phantom ya da SS Prismcaps gibi kaliteli bir DS PBT keycap seti alır keyfinize bakarsınız. Asus'tan çıkan ve gerçekten iyi olan nadir ürünlerden, TR için tek eksisi YD'deki versiyonları direkt PBT keycap ile gelirken TR'de ABS geliyor. Bir de işte yaklaşık olarak TKL'ler ile aynı boyutta olmasına rağmen numpad içeriyor, kompakt, tuşlar arası aralıkları da güzel dar değil. Sadece bunu sağlamak için biraz İETT otobüsündeki yolcular gibi dizili tuşları. Ama yazması çok keyifliydi, o sırada fiyatı yüksek olmasa Apex Pro yerine onu alırdım ben de.
Asus'un ürünleri genellikle kaliteli, Razer ve Corsair gibi markalardan çok daha iyi denilebilir. Klavyeyi aldiktan sonra PBTye şıp diye gecmesine gerek yok, soyulacağını sanmam soyulsada en az 1 2 sene içerisinde soyulur.

Asus'un ürünleri genellikle kaliteli, Razer ve Corsair gibi markalardan çok daha iyi denilebilir. Klavyeyi aldiktan sonra PBTye şıp diye gecmesine gerek yok, soyulacağını sanmam soyulsada en az 1 2 sene içerisinde soyulur.
Soyulmasa da bir süre sonra hayli parlıyor tuşlar, yağlar görünüyor parmaktan geçen. Onun dışında bir şeyle kazımadıkça soyulmaz veya bozulmazlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı