Akko vs Ajazz

Bütçeniz ne kadar?
Bütçe sınırım yok dediğim gibi. Sadece kaliteli olması önemli brnim için. Ajazz ve Akko anladığım kadarıyla biraz bütçe dostu ürünler kalıyor sanırım.

Bütçeniz yüksek ise Ajazz almanıza gerek yok, mid range sayılır. Eğer alabilecekseniz ASUS daha iyidir bana kalırsa.
Asus bir hoşuma gitti yalan yok. Beyaz olması ve numpad’i olması artı yazdı bende.

Asus'un ürünleri genellikle kaliteli, Razer ve Corsair gibi markalardan çok daha iyi denilebilir. Klavyeyi aldiktan sonra PBTye şıp diye gecmesine gerek yok, soyulacağını sanmam soyulsada en az 1 2 sene içerisinde soyulur.
Yok :D Marka değil model bazında bakmak lazım tabii ki de Asus biraz balon o konularda, elimden çok ürünü geçti. Ama Scope serisinin 2nd Gen NX ve RX modelleri güzel.
ABS'den PBT'ye geçme sebebi illa soyulmama şartı değil, lekelenme konusunda da PBT çok daha başarılı. Ayrıca klavye sesini toklaştırıyor ve yazma hissiyatını çok iyileştiriyor. Bir de ışıklandırma seviyorsa Prismcaps gibi bir pudding PBT'ye geçer, mis gibi takılır.

Hocam şu an revaçta olanlar TKL veya %75 klavyeler.
Mümkün olursa numpad işim için faydalı olacak bana ama lanet olsun ki piyasada full klavye çok az var artık. Her tür oyun oynarım ama öyle e-sporcu veya iddaalı bir oyuncu değilimdir. Keyif alan bir oyuncuyumdur. Manyetik switch anlamadım açıkçası baktım biraz. Bütçe sorunum yok dediğim gibi.

Scope II 96 direkt olarak cuk oturacaktır size
Daha kullanışlı duruyor evet. Hot swap sanırım switch yapısı. Bir de bu NX Snow switch’ler sessiz mi oluyor? Eğer keycap sıkıntısı yoksa dediğin gibi güzel bir set bakabilirim ona da.

Bir de ışıklandırma seviyorsa Prismcaps gibi bir pudding PBT'ye geçer, mis gibi takılır.
Pudding tarzı bir keycap mis olur benim için. Severim;)

Arakadaşımda bu klavyeyi deneyimledim. Fİyatı biraz uçuk gibi ama kaliteyi elinize aldığınızda hissediyorsunuz. Ağırlığı, ekranı, hotswap olması ve kasasının da modlu olması harika. Bu fiyata tabii ki neler neler var ama özellikle kendim deneyimlediğim ve hayran kaldığım için bir seçenek olarak paylaşmak istedim. Ayrıca Türkçe Q klavyedir.

Ajazz ve Akko anladığım kadarıyla biraz bütçe dostu ürünler kalıyor sanırım.
Yani hocam pek önermedim şu ana kadar ben, açıkçası sinmiyorlar tam.
Daha kullanışlı duruyor evet. Hot swap sanırım switch yapısı. Bir de bu NX Snow switch’ler sessiz mi oluyor? Eğer keycap sıkıntısı yoksa dediğin gibi güzel bir set bakabilirim ona da.
Evet, 96 hot swap.
NX Snow sessiz lineer hocam, red eşdeğeri diyebiliriz ancak 1st gen NX Red'e göre kat kat kat kat daha iyi bir switch, bana sorarsanız hatta hissi optik RX Red ile eşdeğer bile denebilir. İyi yani kısacası :D Bir de NX Storm var, o clicky, blue muadili.
Keycap olarak boyutları aynıdır diye tahmin ediyorum, sadece Cherry profile mı onu hatırlamıyorum, eğer öyleyse Razer veya SS'inkisi alınabilir, zaten en iyi iki set onlar. HyperX'in setlerinden uzak durun, gerçekten aşırı kalitesizler.

Mümkün olursa numpad işim için faydalı olacak bana ama lanet olsun ki piyasada full klavye çok az var artık. Her tür oyun oynarım ama öyle e-sporcu veya iddaalı bir oyuncu değilimdir. Keyif alan bir oyuncuyumdur. Manyetik switch anlamadım açıkçası baktım biraz. Bütçe sorunum yok dediğim gibi.

Pudding keycapsler biraz ışık seviyorlar. Sağlam ışık veren bir klavyede harikalar ama düşük ışıkta kısmen gölgeli kalıyorlar. Vİola Switch'li Corsair K60 RGB Pro klavyemde switchler yapısı nedeniyle harika bir ışık veriyordu her yüzeyine. O nedenle Pudding Keycaps taktığımda mükemmel oldu. Ama başka klavyelerde gördüğümde sadece üst kısımları parlak ve aşağılarına doğru gölgelenmeler oluyordu.

O zaman bi' Prismcaps'iniz var :D
Bu arada keycap stiline baktım, optimized mid-height diyor Asus kendisi, similar to Cherry profile demiş. Bir denemek lazım onu.

Bu arada ben de benim Apex Pro TKL'de Prismcaps kullanıyorum, önce ve sonrasının fotoğraflarını atayım:
Önce:
20240816_214953.jpg

Sonra:
20240817_000923.jpg
20240817_000948.jpg

Sonuna da sonrasının önceye göre bir eksisini eklemiş olayım, bu tip klavyelerde ışık switchten çıktığı için özellikle boşluk tuşu gibi 7 metre olan tuşlarda kenarları sönük kalabiliyor.

Son düzenleme:

Arakadaşımda bu klavyeyi deneyimledim. Fİyatı biraz uçuk gibi ama kaliteyi elinize aldığınızda hissediyorsunuz. Ağırlığı, ekranı, hotswap olması ve kasasının da modlu olması harika. Bu fiyata tabii ki neler neler var ama özellikle kendim deneyimlediğim ve hayran kaldığım için bir seçenek olarak paylaşmak istedim. Ayrıca Türkçe Q klavyedir.
Buna da bakmıştım güzel duruyor ama bu kadar fiyat yükselince bana ne kadar katkı verecek ya da scope 2’ye göre ne kadar iyi farkedecek ondan emin olamamıştım.

O zaman bi' Prismcaps'iniz var :D
Prism Türkçe set yoktu sanırım ama şart değil zaten:)

Buna da bakmıştım güzel duruyor ama bu kadar fiyat yükselince bana ne kadar katkı verecek ya da scope 2’ye göre ne kadar iyi farkedecek ondan emin olamamıştım.
Bu biraz Custom Klavye havasını yaşamak isteyenler için de aynı zamanda.

Klavyenin yanında yedek switch ve lube seti geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı