AKN Saat 02:00-08:00 Kullanımlarının Kotaya İşlemesi

An itibariyle bu test için kendimi feda etmiş bulunmaktayım. Gece 03:30 civarı indirme yapmaya başladım, yaklaşık saat 7'ye kadar. Sonuç bu:

Hunharca indirme yapmak pişmanlıktır.

Ek olarak bir güncel kaynakta gördüğüm bilgiyi paylaşayım, bu saatlerdeki harcamaların kotaya işleneceği fakat hızın düşmesine sebep olmayacağı belirtilmiş. Yani kotası 100 GB olan birisi 02-08 arası 200 GB harcasa ve normal zamanlarda 50 GB harcasa, toplam 250 GB yazacağı fakat AKN'nin devreye girmesi için normal şekilde 50 GB daha harcanması gerektiği belirtilmiş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Kendim deneyip göreceğim. Konu altında güncel bilgi paylaşılacaktır.

Son düzenleme:

Hocam kafalarımız karıştı gece 2-8 saatleri arası kotaya dahil olmayacak kesin mi artık bu ?

Bende D-Smartın müşteri hizmetlerini arayıp sordum. Gece 2 ile sabah 8 arası AKK yok denildi ve bir gecede 350 GB hunharca indirme yaptım. AKK ye de işlemedi.

Zaten olması gereken bu Olacak da.

Not: 33 TB boyuta ulaşana kadar ne indirdiğinizi merak ettim. Sunucu mu kurdunuz? 8K video mu indirdiniz?

Bende D-Smartın müşteri hizmetlerini arayıp sordum. Gece 2 ile sabah 8 arası AKK yok denildi ve bir gecede 350 GB hunharca indirme yaptım. AKK ye de işlemedi.
IDM ile saati ayarlayıp yapmak lazım aslında.

Az önce Telekom müşteri hizmetlerini aradım. Ben ömrümde bu kadar detaylı bilgi veren müşteri temsilcisi görmedim. Türk Telekom Prime müşteri temsilcisiymiş. Prime olduğunu hissettirdi.

Elimizdeki net bilgiler arkadaşlar:
  • Gece 02:00-08:00 arası hızımız hiç kesilmeyecek. Tarifemiz neyse onu kullanacağız.
  • Bu gece saatlerinde yapılan veri harcamaları "AKN'yi devreye sokmayacak".
O zaman indirme yapmaya devam. 2 güne kalmaz kotayı aşarım, olur da bomba elimde patlarsa buraya yazarım.

Çok geç kalındı be arkadaşlar, biz bu hakkı 2017'de elde ettik resmen. O hakkı da büyük yankı uyandırarak kazandık. Kılımızı kıpırdatmasak hala böyle sömürülmeye devam edecektik. Fazla bir şey yapamadık yine elbet ama artık sosyal medyanın gücü elimizde olduğu sürece kazanan biz olacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…