AKN Saat 02:00-08:00 Kullanımlarının Kotaya İşlemesi

Bende Prime müşteriyim normale göre gerçekten fark var. En azından santralde beklemiyorum direk arayınca max 30 saniyede müşteri temsilcisi ile görüşüp bütün işlemleri yapıyorlar. Arıza kayıtlarına da güzel bir öncelik veriyorlar pazar günü aradıktan 15 dakika sonra ekip gelmişti.

Farklı forumlardaki deneyimlere göre saat 02:00'dan sonra modemi kapatıp açarsanız yaptığınız indirme kotaya dahil olmuyor. Yani bağlantının kesilip tekrar başlaması lazım net çizgiyi çekebilmek için. Aksi taktirde modem çalıştığı sürece veri akışı kesilmiyor ve veri indirme saati 02:00'den önce başlamış kabul ediliyor.

Zaten Türk Telekom kendi de şu şekilde açıklama yapıyor. Ayın son günü saat 12:00'dan sonra başlayıp ertesi güne geçen indirmeler bir sonraki ayın kotasına işlenir.
Bu kota olayı kafaları çok bulandırır. Ben kafaya takmıyorum. 35mbps fiber 100GB AKN'li fiber kullanıyorum. Kota dolduktan sonra hızım 16mbps'ye düşecek. Gece 02:00-08:00 arası 35mbps olacak.
35mbps ile 4MB/SN indirme hızım var. İndirme işlemini gece PC'yi açık bırakarak yaparım. Sadece 02-08 arası indireceğim dosya boyutu 84GB. Bana fazla fazla yeter. Günlük kullanım için de 16mbps gayet yeterli.

12:00 08:00 dı başta şimdi 2 ye almışlar ben 11 de yatan biriyim ne anladım ben şimdi bu işten.

Merhaba benim şuanda kotam doldu ve 3 mbit hızım, gece 2de kotam dolmamış gibi hızlanıyor mu internetim yoksa sadece kota dolana kadar mı kullanabiliyoruz ?

Son düzenleme:
Yani dediğiniz; kota dolmuş olsa dahi indirme hızı sadece o saatler arasında normal hızda kullanılacak öyle mi?
35 Mbps internet kullanıyorum, AKK doldu ve normal saatlerde hızım 16 Mbps'ye düştü. 02.00 ve 08.00 arasında ise 35 Mbps'ye yükselecek. Bu saatler geçince yine 16 Mbps olacak, ta ki AKK yenilenene kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…