Akşam saatlerinde internetin yavaşlaması

Makaleler
1
İyi akşamlar herkese. Türk Telekom VDSL kullanıcısıyım, normalde ortalama olarak 22 indirme 5 yükleme hızı alıyorum fakat özellikle hafta sonu yasaklarıyla birlikte akşamları internetim dayanılmaz bir hal almaya başladı. Kotanın olmadığı bu dönemde böyle bir hızla hiçbir şey de yapılmıyor. Sizde de benzer durumlar var mı? Herkesin aynı anda interneti kullanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum, umarım öyledir.

231.PNG

İyi akşamlar herkese. Türk Telekom VDSL kullanıcısıyım, normalde ortalama olarak 22 indirme 5 yükleme hızı alıyorum fakat özellikle hafta sonu yasaklarıyla birlikte akşamları internetim dayanılmaz bir hal almaya başladı. Kotanın olmadığı bu dönemde böyle bir hızla hiçbir şey de yapılmıyor. Sizde de benzer durumlar var mı? Herkesin aynı anda interneti kullanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum, umarım öyledir.

Eki Görüntüle 778751
Herkesde böyle neredeyse söylediğiniz gibi internetteki yoğunluk akşam saatlerinde arttığı için yavaşlıyor.

Eki Görüntüle 778751
Türk telekomun dandik bakır altyapısı, dandik yurtdışı çıkışları ve beraberinde müşterilere zorla satarmış gibi yaptığı ama zorla satmadığı dandik tplink modem. Bir de üzerine 250 küsür para alıyorlar. Verdikleri modem stabil çalışmıyor. Ya her 3 saatte bir modemi aç kapat yapmak lazım ya da modemi değiştireceksiniz. Önerim keenetictir. Tabii herkesin durumu olmayabilir. Bu durumda da dediğim gibi her 3 saatte bir modemin kablolarını söküp 1 dakika bekleyip tekrar açıcaksınız. Aksi takdirde çok sıkıntı çekersiniz. Akşam yavaşlama durumuna gelirsek, akşam insanlar evde olduğu için ve telefon, televizyon, tablet ve bilgisayarlar çok fazla açık olduğu için yavaşlıyor. Yavaşlama nedeni de internet kablosunun bu tarz şeylerden çok etkilenmesidir. Mesela internet kablosu asansör, bina kapısı gibi sürekli hareket halinde ve elektrikle çalışan yerlerden geçiyorsa çok fazla yavaşlama ve ping problemi yaşarsınız. Sonuç olarak bu durum 1. olarak dandik tt altyapısından 2. olarak ise modemden kaynaklanır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı