Akşamları Twitch'de takılma sorunu

tavukekmek

Kilopat
Kablonet internetimde akşamları 20:00 ila 00:00 arasında Twitch, 480P'nin üstünde izlenmeyecek derecede takılıyor. Sabit 24Mbps sınırsız pakete sahibim ve hız ile ping değerlerimde bir sıkıntı yok, bu sorun sadece Twitch'de ve tarayıcı fark etmeksizin yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı paketi ben de kullanıyorum. Sorun internette değil Twitch platformunda. Chrome tarayıcıma VPN açıp izlemeye devam ettiğimde bir takılma olmuyor. İzlediğim birkaç yayıncı önermişti VPN kullanmayı. Stark VPN kullanıyorum ben gayet stabil.

Kablonet internetimde akşamları 20:00 ila 00:00 arasında Twitch, 480P'nin üstünde izlenmeyecek derecede takılıyor. Sabit 24Mbps sınırsız pakete sahibim ve hız ile ping değerlerimde bir sıkıntı yok, bu sorun sadece Twitch'de ve tarayıcı fark etmeksizin yaşanıyor.

İnternetiniz o saatlerde 10 Mbps'ye düşüyor ve modeme de uzaktaysanız bu hız 5 Mbps'ye kadar düşebilir.

Kapasite yetersizliği. Bağlı olduğunuz BNG/SSG cihazlarının halk diliyle "şişme" yapması. Malum ortam karışık ve herkes evde interneti kullanınca kapasite yetmiyor doğal olarak, özellikle prime time denilen 20-24 arası. Bu durumu çözmek için sizin yapabileceğiniz en ufak bir şey yok. ISS'lerin kapasite artırımına gitmesi gerekiyor.

Twitch in sunucusu ile alakası var diye düşünüyorum. VPN ile girmeyi dene istersen.

Aynı paketi ben de kullanıyorum. Sorun internette değil Twitch platformunda. Chrome tarayıcıma VPN açıp izlemeye devam ettiğimde bir takılma olmuyor. İzlediğim birkaç yayıncı önermişti VPN kullanmayı. Stark VPN kullanıyorum ben gayet stabil.
VPN en fazla 720p izlememe yarıyor daha fazlası yok. Corona ve herkesin eve kapanmasından önce de aynı sorun vardı, şu an sadece bi tık daha problemli.
İnternetiniz o saatlerde 10 Mbps'ye düşüyor ve modeme de uzaktaysanız bu hız 5 Mbps'ye kadar düşebilir.
Sabit diye belirttim hocam internetimin bir yere düştüğü yok.

VPN kullanmayı şimdi denedim ve sonuç olumlu, sorunu yaşayanlara tavsiye ederim ben de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı