Aksan değiştirilebilir mi?

Jolder

Kilopat
Daha fazla  
İngilizce'yi gayet rahat anlayabiliyor ve akıcı konuşabiliyorum fakat yabancı bir ülkede oyunculuk yapmayı istediğimden dolayı aksan çalışıyorum(cockney aksanı, İrlanda aksanı, güneyli aksanı vs.) Fakat genelde İngilizce bilen arkadaşlarım ve bazı öğretmenlerim boşuna çalıştığımı, insanın asla aksanını değiştiremiyeceğini söylüyor. Sizce haklılar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenmek tabii ki mümkün fakat yaş ilerledikçe de bu bir o kadar zorlaşır. Bunun sebebi bizim bir şeyleri öğrenirken nöral bağlantılar yapmamız ve yaş ilerledikçe de bunu yapmanın yavaşlamasından kaynaklanıyor. Hatta bir yaştan sonra artık iş işten geçmiş olur bile denebilir fakat gene de mümkündür.

Kafanı vur, belki beyin sarsıntısı geçirir farklı aksanla konuştuğun sendroma sahip olursun. :) Şaka bir yana, ben aksanı farklı olup yine oyunculuk yapan insanlar da gördüm. İlla aksan değiştirmek istiyorum diyorsanız neden olmasın diyebilirim. Yine bildiğim kadarıyla Amerikan aksanı ile konuşmasına rağmen bir İngiliz yapımında oynayacak diye İngiliz aksanı öğrenen oyuncular var.

Bunları bir araştırmanızı tavsiye ederim. Belki bebek gibi olmaz ama yine iyi olur.

Yine bildiğim kadarıyla Amerikan aksanı ile konuşmasına rağmen bir İngiliz yapımında oynayacak diye İngiliz aksanı öğrenen oyuncular var.
Evet öyle oyuncular var fakat genelde Amerika'da İtalyan veya İspanyol kökenli karakterleri canlandırıyorlar ne yazık ki Türk stereotipi çok yaygın değil oralarda.
Ben 1 aylık çalışmayla İngiliz aksanı yapabilmeye başladıysam neden olmasın?
Tam olarak nasıl yaptınız?1 ay gerçekten inanılmaz bir süre.

Yanlış anlamayın ama arkadaşlarınız da hocalarınız da boş yapmış. Aksan değiştirilir fakat biraz zordur. Beyninizi o şeklide konuşmaya endekslemek gerekir.
Birçok oyuncuya bakarsanız farklı aksanlarda oyunculuk yaptıklarını görürsünüz.
Öğrenme süreniz 2-3 ayı bulabilir çünkü kelime haznenizdeki bütün kelimeleri o aksanda duymanız ve öğrenmeniz gerekir.

Aksan gayet tabii değişir. Tamamen ne kadar süre verdiğinize bağlı. 1-2 ayda İngiliz aksanı yapamazsınız ama 4-5 yılda gayet yapılabilir. Sadece uzun zaman gerektiriyor. Şu da var, oyunculuk yaparken elinizde hazır text olduğu için doğaçlama bir şekilde aksanlı konuşma becerisine ihtiyacınız da yok.

Tam olarak nasıl yaptınız? 1 ay gerçekten inanılmaz bir süre.

Çok fazla İngiliz aksanı barındıran dizi, film, video gibi içerikleri tüketiyordum. Bir yandan da okuma çalışmaları yapıyordum. Yaşımın da küçük olduğunu ve erişkin bir birey olmadığımı hesaba katarsak daha kolay bir şeyleri öğrenebildiğimi söyleyebiliriz.

Ayrıca İngilizce'ye büyük oranda yatkınlığım var çünkü 5-6 yaşımdan beri etrafımda İngilizce içerikler var. Oyunlar olsun, videolar olsun, siteler olsun. Bu sayede İngilizce'de bir şeyler öğrenmeye daha eğilimliyim sanırım. Çalışmayla olmayacak bir şey değil ancak tamamen orada doğup büyümüş gibi konuşmanın orayı ziyaret edip bilgi almadan biraz zor olacağı kanaatindeyim. Umarım siz de istediğiniz aksanı en iyi şekilde öğrenirsiniz.

İngilizce bilen öğretmenlerin yanılmış. Yeterli çalışma ve azimle başarabileceğini düşünüyorum. Amerikan aksanı ile çalışmaya başlamanı öneririm, İrlandalı aksanı biraz daha zor. Amerikan aksanını iyice kavradıktan sonra İrlandalı aksanına geçersen daha rahat edersin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı