Aktif olmayan pencereden ekran görüntüsünü almak

ayalkin

Hectopat
Hepinize merhaba arkadaşlar. Python'da küçük bir programcık yazıyorum. Win32 kütüphaneleri ile pencere ön planda olduğu sürece istediğim gibi ekran görüntüsünü pencereyi taşısam da hızlı bir şekilde yakalayabiliyorum. Buraya kadar sıkıntı yok ama pencerenin önüne başka bir pencere geldiğinde veya arka plana aldığımda pencerenin ekran görüntüsünü alamıyorum. Pencere aktif değilken de ekran görüntüsünü almanın bir yolu var mıdır? Python'da olmasa bile C++ da veya herhangi bir dilde bildiğiniz gördüğünüz duyduğunuz bir bilgi var mıdır? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Ekran görüntüsü alma tuşuna bastığınızda olmuyor mu ?
Kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Amacım komple ekran görüntüsü almak değil. Sadece pencerenin görüntüsünü almaktan bahsediyorum. Bunu da pencere ön plandayken değil arka planda iken yapmaya çalışıyorum. Bu arada ekran görüntüsü alma tuşu çalışıyor ama konumuz bu değil.

Kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Amacım komple ekran görüntüsü almak değil. Sadece pencerenin görüntüsünü almaktan bahsediyorum. Bunu da pencere ön plandayken değil arka planda iken yapmaya çalışıyorum. Bu arada ekran görüntüsü alma tuşu çalışıyor ama konumuz bu değil.
Tam anlayamamıştım. Pek bilgim yok maalesef. Kusura bakmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı