Akülü matkap önerisi

EminKaymaz

Decapat
Daha fazla  
Hocalarım ev için, mobilya montajı için, basit duvar vidalamaları için sağlam güzel bir şarjlı bataryası olan bir şey arıyorum. Örnek ürün olarak şunu atabilirim:
Link

Attığınız ürün standart kullanıcı için yeterli. Kendim de yaklaşık 1.5 yıldır mobilya kurma/ahşap ve beton delme/hobi işleri için Einhell 18-50 Li-i darbeli kullanıyorum ve memnunum. Kömürsüz olması büyük avantaj. Sürekli uç tak çıkar yapmamak için ek olarak 18-40 Li aldım. Vidalama işlerimi 40'lık olanla, delme işlerimi de 50'likle yapıyorum. 18-50 Li-i modeline de bakabilirsiniz.

Li-i darbeli akülü vidalama, Li darbesiz vidalama olarak geçiyor. Bu ayrıma dikkat edin.

Attığınız ürün standart kullanıcı için yeterli. Kendim de yaklaşık 1.5 yıldır mobilya kurma/ahşap ve beton delme/hobi işleri için einhell 18-50 li-i darbeli kullanıyorum ve memnunum. Kömürsüz olması büyük avantaj. Sürekli uç tak çıkar yapmamak için ek olarak 18-40'li aldım. Vidalama işlerimi 40'lık olanla, delme işlerimi de 50'likle yapıyorum. 18-50 li-i modeline de bakabilirsiniz.

Li-i darbeli akülü vidalama,li darbesiz vidalama olarak geçiyor. Bu ayrıma dikkat edin.

Hocam kömürlü ve kömürsüz farkı nedir? Ayrıca darbeli darbesiz farkı tam olarak nedir?

Hocam kömürlü ve kömürsüz farkı nedir? Ayrıca darbeli darbesiz farkı tam olarak nedir?
Kömürlü/kömürsüz farkı teknik bir konu. Yüzeysel anlatmak gerekirse kömürlü ürünlerde motor etrafında kömür bulunur. Akım bu sayede iletilir. Zamanla bu kömürler aşınır ve biter. Böyle olunca da değiştirilmesi gerekir, çünkü ürün çalışmaz.

Kömürsüz ürünlerde akım doğrudan devre kartıyla kontrol edilir. Bu ürünlerde fırçasız motor olduğu için çok daha performanslı çalışırlar ve yüksek devirlerde uzun süre kalabilirler. Kömür olmadığı için kömür bitti/azaldı derdi yoktur.

Darbeli/darbesiz ayrımı ise beton/tuğla/duvar gibi sert yüzeyler delecekseniz önemli. Normal ürünlerde vidalama ve delme modları olur. Ahşap, plastik, metal yüzeylerde kullanacaksanız bu iki mod yeterlidir ama iş duvar/beton/tuğla delmeye geldiğinde bu modlar yeterli gelmez. Böyle durumlarda darbeli modda delme işlemi yapmanız gerekir.

Kısaca bunlar ihtiyaca ve kullanım amacına bağlı özellikler.

Kömürlü/kömürsüz farkı teknik bir konu. Yüzeysel anlatmak gerekirse kömürlü ürünlerde motor etrafında kömür bulunur. Akım bu sayede iletilir. Zamanla bu kömürler aşınır ve biter. Böyle olunca da değiştirilmesi gerekir, çünkü ürün çalışmaz.

Kömürsüz ürünlerde akım doğrudan devre kartıyla kontrol edilir. Bu ürünlerde fırçasız motor olduğu için çok daha performanslı çalışırlar ve yüksek devirlerde uzun süre kalabilirler. Kömür olmadığı için kömür bitti/azaldı derdi yoktur.

Darbeli/darbesiz ayrımı ise beton/tuğla/duvar gibi sert yüzeyler delecekseniz önemli. Normal ürünlerde vidalama ve delme modları olur. Ahşap, plastik, metal yüzeylerde kullanacaksanız bu iki mod yeterlidir ama iş duvar/beton/tuğla delmeye geldiğinde bu modlar yeterli gelmez. Böyle durumlarda darbeli modda delme işlemi yapmanız gerekir.

Kısaca bunlar ihtiyaca ve kullanım amacına bağlı özellikler.

Anladım hocam ben en iyisi kömürsüz darbeli model alayım var mı bu nokta da öneriniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı