Aküsü biten aracın beyni zarar görmüş müdür?

1.3 dizel Egea'nın kontağı 30 dakika açık kaldı. Bu sırada araç çalışmıyordu sadece kontak açıktı LED'ler radyo vesair açıktı bu sürenin sonunda motoru çalıştırmak istediğimde araba marş almadı. Başta dizel yakıt filtresini kontrol ettirin uyarısı olmak üzere tüm uyarilari vermeye başladı. Sonra aracı boşa alıp yokuş aşağı vurdurunca çalıştırabildim ancak tüm uyarılar hala yanıyordu bir süre motoru açık tuttum akü kendini şarj etti. Kapatıp açtığımda bu sefer calisti ama uyarilardan motor arıza ve direksiyon kontrol hataları hala devam ediyordu. Düzelmedi arabanın beyni bozulmuş olabilir mi veya aküye zarar vermiş olabilir miyim? Bu uyarıların gitmesi için ne yapmalıyım?

Aracın beyinine bu şekilde zarar veremezsin etkilenmez bile. Benzer olayı yaşadım, aküyü sıfırlamayı dene olmazsa götür bilgisayara bağlayıp silerler.

OBD 2 cihazına bağlamadan arabanın ne dediğini bilemezsin.

Beyne zarar vereceğini sanmıyorum ama vermiş de olabilir, düşük voltaj sistemin stabil çalışmasını engelliyor ve zarar verebiliyor. Arabaya saçma sapan uyarılar verdiriyor. Akü düzeldikten sonra kontağı kapat, tekrar aç ve lambaların sönmesini bekle söndükten sonra marşa bas bakalım.

Takviye yapmak da aslında bence tehlikeli, kolay kolay takviye yaptırmam mesela ben arabama, başkasına da yardımcı olamam bu tip konulardan dolayı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı