Akustik gitar için tel seçimi nasıl olmalı?

ellijeanaction

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, iyi forumlar.
2 Yıl önce aldığım akustik gitarımın (modeli aşağıya ekleyeceğim) tellerini değiştirmek istiyorum.
İlk zamanlardaki gibi güzel ses alamıyorum ve dün ince Mi teli (en alt tel) kırıldı. Halihazırda gitar çalmayı biliyor olmama rağmen, uzun süre bare basamıyorum.
Özellikle 4. perdeden sonra bastığım bareler elimi çok yoruyor. Bu yüzden sizden takım teli için tavsiye isteyeceğim.
Geçici olarak D'addario EZ900 (extra light) aldım. Ancak daha kaliteli önerilere açığım. Elixir biraz pahalı geldi, ama gerekirse onu da alırım.

Gitar modelim (Link): Sx-SA3 AKUSTİK GİTAR
Geçici olarak aldığım tel (Link): D'addario EZ900

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıl boyunca tel değiştirmezseniz güzel ton alamamanız çok normal. 3 ay sonunda (ki uzunca bir süre) tel değişimi yaptığımda seste müthiş bir değişme yaşıyorum. Bütçeniz nedir?

Merhaba, iyi forumlar.
2 Yıl önce aldığım akustik gitarımın (modeli aşağıya ekleyeceğim) tellerini değiştirmek istiyorum.
İlk zamanlardaki gibi güzel ses alamıyorum ve dün ince Mi teli (en alt tel) kırıldı. Halihazırda gitar çalmayı biliyor olmama rağmen, uzun süre bare basamıyorum.
Özellikle 4. perdeden sonra bastığım bareler elimi çok yoruyor. Bu yüzden sizden takım teli için tavsiye isteyeceğim.
Geçici olarak D'addario EZ900 (extra light) aldım. Ancak daha kaliteli önerilere açığım. Elixir biraz pahalı geldi, ama gerekirse onu da alırım.

Gitar modelim (Link): Sx-SA3 AKUSTİK GİTAR
Geçici olarak aldığım tel (Link): D'addario EZ900
Elixir 12-53 Kullan keyfine bak. 22 yıllık gitaristten tavsiyedir.

2 yıl boyunca tel değiştirmezseniz güzel ton alamamanız çok normal. 3 ay sonunda (ki uzunca bir süre) tel değişimi yaptığımda seste müthiş bir değişme yaşıyorum. Bütçeniz nedir?
Telleri değiştirme vaktimin çoktan geçtiğini anlamıştım zaten. Tahmin ediyordum :)
Bütçem şuan 150 lira. Ama önereceğiniz modellere göre esnetebilirim.
Elixir 12-53 Kullan keyfine bak. 22 yıllık gitaristten tavsiyedir.
Elixir birazcık pahalı geldi ama iyi bir şey de almak istiyorum. Muhtemelen elixir alacağım. Ama 12-53 çok kalın gelmez mi? Mevcut tellerle bare basamıyorum zaten. Bir süre sonra elim ağrıyor.

Bütçeniz oldukça iyi. Elixir'in güzel modelleri var, tercih edebilirsiniz. Onun dışında Ernie Ball Para Dıgm'lardan da alabilirsiniz. Akustik telleri nasıl bilmiyorum ama elektroda oldukça kaliteliler.

Telleri değiştirme vaktimin çoktan geçtiğini anlamıştım zaten. Tahmin ediyordum :)
Bütçem şu an 150 lira. Ama önereceğiniz modellere göre esnetebilirim.

Elixir birazcık pahalı geldi ama iyi bir şey de almak istiyorum. Muhtemelen Elixir alacağım. Ama 12-53 çok kalın gelmez mi? Mevcut tellerle bare basamıyorum zaten. Bir süre sonra elim ağrıyor.

Önemli olan güçlü olmak değil doğru noktaya dik olarak basmak. Doğru yaptığın takdirde çok az güç gerektirir.

Bütçeniz oldukça iyi. Elixir'in güzel modelleri var, tercih edebilirsiniz. Onun dışında Ernie Ball Para Dıgm'lardan da alabilirsiniz. Akustik telleri nasıl bilmiyorum ama elektroda oldukça kaliteliler.
Tavsiye için teşekkür ederim.
Önemli olan güçlü olmak değil doğru noktaya dik olarak basmak. Doğru yaptığın takdirde çok az güç gerektirir.
Sesleri doğru çıkarabiliyorum. Gitara ilk başladığımda kapo ile çalmaya alıştığım için midir bilmem, 3 saat aralıksız F basarım ama G#m basarak en fazla 15-20 dakika çalabiliyorum.

Tavsiye için teşekkür ederim.

Sesleri doğru çıkarabiliyorum. Gitara ilk başladığımda kapo ile çalmaya alıştığım için midir bilmem, 3 saat aralıksız F basarım ama G#m basarak en fazla 15-20 dakika çalabiliyorum.

Normal, çaldıkça o süre uzayacaktır, ama teknik her zaman daha önemli. Tekniği düzgün olan bir insan 24 saat ufak aralarla gitar çalabilir.

Bütçem şuan 150 lira. Ama önereceğiniz modellere göre esnetebilirim.

Elixir birazcık pahalı geldi ama iyi bir şey de almak istiyorum. Muhtemelen elixir alacağım. Ama 12-53 çok kalın gelmez mi? Mevcut tellerle bare basamıyorum zaten. Bir süre sonra elim ağrıyor.
Akustik gitarda zaten 11 ve üstü makbuldür. Teller incelirse hacimsiz/rezonassız sesler çıkar.
Elektro gitar göre elbette daha settir klavye tuşesi. Aşırı derece eliniz yoruluyorsa sap köprü ve eşik ayarını gözden geçirmek gerekebilir. Eğer teller çok yükseke ise hem sizi çok zorlar hem de bastığınız notaların entonansının bozuk çıkmasına sebep olur.

Bütçeniz oldukça iyi. Elixir'in güzel modelleri var, tercih edebilirsiniz. Onun dışında ernie ball para dıgm'lardan da alabilirsiniz. Akustik telleri nasıl bilmiyorum ama elektroda oldukça kaliteliler.

Bana da öyle demişlerdi ama Elixir kalitesi yok.
2 Günde karardı, elixie 3 aydır ilk günkü gibi.
Elektrodan bahsediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı