Peki akustik gitarı ve klasik gitarı birbirinden nasıl ayırırım? Fotoğraflara bakarak anlamak mümkünmüdür?
Evet ya bende penayla çalmak istemiyorum. Parmakla çok daha hoş geliyor bana. Peki sizce akustik mi yoksa klasik mi?Ben gitar öğrendiğimden beri parmağım ile çalıyorum ve pena kullanmayı hiç sevmiyorum. 2 mm civarı tırnak uzatmak yetiyor, göze batan birşey değil. Klasik gitar ile başlayıp akustik ile devam ettim. Kursa falan da gitmedim. Kardeşim bir ara heveslenmişti gitar almıştı, 2 hafta sonra sıkıldı. Gitar boş boş duruyordu, bende öylesine bakayim derken çalmaya başladım.![]()
Mümkündür. Akustik gitarın, tellerinin ve akort burgularının hepsi metaldir. Klasik gitar telleri ise plastik, akort burgularının gitar teli takılan yerleri de sapın içinde ve genelde plastiktir.Peki akustik gitarı ve klasik gitarı birbirinden nasıl ayırırım? Fotoğraflara bakarak anlamak mümkünmüdür?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.