Akustik gitarı parmağımla çalabilirmiyim?

Ben gitar öğrendiğimden beri parmağım ile çalıyorum ve pena kullanmayı hiç sevmiyorum. 2 mm civarı tırnak uzatmak yetiyor, göze batan birşey değil. Klasik gitar ile başlayıp akustik ile devam ettim. Kursa falan da gitmedim. Kardeşim bir ara heveslenmişti gitar almıştı, 2 hafta sonra sıkıldı. Gitar boş boş duruyordu, bende öylesine bakayim derken çalmaya başladım.

Evet ya bende penayla çalmak istemiyorum. Parmakla çok daha hoş geliyor bana. Peki sizce akustik mi yoksa klasik mi?

Çaldığın türe ve almak istediğin tona göre değişir. Benim çaldığım parçaların çoğu yabancı. Yani Faded, Nothing Else Matter, Tokyo Ghoul, On My Way, Shape of My Heart, Let Her Go gibi parçalar. Ama akustik alacaksan ince tel seç. Kalın tellere çıktıkça ton çok daha hoş bir hale geliyor fakat alışmadan kalın tellerden başlarsan hem çok acı çekersin hemde gitardan soğursun. En ince telden başla, biraz metalik ses verecek belki sesi seni tatmin etmeyecek ama parmaklarının alışması için gerekli bence. Çünkü klasik gitarın misine telleri bile başlarda canımı çok yakmıştı. Birde parmak uçlarını çok zorlama, yarım saatte bir mola ver. Son olarak pes etme.

Parmakla çalarsın, tırnak uzatırsan daha da rahat çalarsın. Başlangıç olarak akustik önermiyorum, klasik veya elektro ile başlanmalı kanımca. Çünkü akustik ikisinin birleşimi niteliğinde bir gitar. Zaten daha almamışsın gitarı, bütçeni bile bilmiyoruz. Bakarsın bütçende adam akıllı akustik yoktur. Sırf akustik diye saçma sapan bir şey alıp gitardan soğuma.

Peki akustik gitarı ve klasik gitarı birbirinden nasıl ayırırım? Fotoğraflara bakarak anlamak mümkünmüdür?
Mümkündür. Akustik gitarın, tellerinin ve akort burgularının hepsi metaldir. Klasik gitar telleri ise plastik, akort burgularının gitar teli takılan yerleri de sapın içinde ve genelde plastiktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…