Akvaryuma mouse pad düştü

• Konuyu başlatan Ghuney
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 123

Ghuney

Femtopat
Daha fazla  
Ben sirkecideki akvaryumlara balık bakmaya gittim. Gelirken de 2 tane 3 cm'lik Texas ve 1 adet cüce vatoz aldım. Eve geldiğimde ise ne görüyüm. Kapalı zannettiğim odaya kediler dalmış. Bütün mamaları dağıtmışlar. Benim akvaryumun kapağını kırık getirmişlerdi. 1 haftadır kapağı bekliyordum. Balıklarda atlayıp ölmesin diye üstünü fare yastığım ile kapatmıştım. Kediler fare yastığını suyun içine düşürmüşler. Kim bilir kaç saattir suyun içinde kalmış. Şu an gerçekten o kedilere ağıza alınmayacak şeyler söylemek istiyorum. O kadar sinirliyim ki ne yapacağımı bile bilmiyorum. Bu balıkları hayatta tutmak için ne yapmalıyım? Ve fare yastığımın üstünde desenler vardı. O desenler tamamen soyulmuş. Yani büyük ihtimalle suya kimyasallar karışmış. Ve ben bu suya yavru Texas'ları salmak zorunda kaldım çünkü şu an evimde başka bir akvaryum değil fanus bile yok. Acilen yardım edin. Su değişimi mi yapmam lazım suyu komple değiştirmem mi lazım. Çok kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sirkecideki akvaryumlara balık bakmaya gittim. Gelirken de 2 tane 3 cm'lik Texas ve 1 adet cüce vatoz aldım. Eve geldiğimde ise ne görüyüm. Kapalı zannettiğim odaya kediler dalmış. Bütün mamaları dağıtmışlar. Benim akvaryumun kapağını kırık getirmişlerdi. 1 haftadır kapağı bekliyordum. Balıklarda atlayıp ölmesin diye üstünü fare yastığım ile kapatmıştım. Kediler fare yastığını suyun içine düşürmüşler. Kim bilir kaç saattir suyun içinde kalmış. Şu an gerçekten o kedilere ağıza alınmayacak şeyler söylemek istiyorum. O kadar sinirliyim ki ne yapacağımı bile bilmiyorum. Bu balıkları hayatta tutmak için ne yapmalıyım? Ve fare yastığımın üstünde desenler vardı. O desenler tamamen soyulmuş. Yani büyük ihtimalle suya kimyasallar karışmış. Ve ben bu suya yavru Texas'ları salmak zorunda kaldım çünkü şu an evimde başka bir akvaryum değil fanus bile yok. Acilen yardım edin. Su değişimi mi yapmam lazım suyu komple değiştirmem mi lazım. Çok kararsız kaldım.
Hocam o desenlerdeki boyalar falan balıklara zarar verebilir acil olarak şöyle büyük bi kap alın 3 tane (yoksa 3 tane kase alın hocam) onlara balıkları teker teker koyun artık balıklara birşey olmaz sonra sakin sakin büyük kap arayın onlara falan transfer edin balıkları eğer yoksa hızlıca akvaryumu boşaltıp yıkayın sonra su doldurup balıkları geri koyun hocam

Suyu maksimum oranda değiştir. Balık başına ince belli çay bardağı kadar su yeterli olur eskisinden. Gidip 5-10LT veya damacana al.

Tatsız bir süpriz olmuş.

Hocam o desenlerdeki boyalar falan balıklara zarar verebilir acil olarak şöyle büyük bir kap alın 3 tane (yoksa 3 tane kase alın hocam) onlara balıkları teker teker koyun artık balıklara bir şey olmaz sonra sakin sakin büyük kap arayın onlara falan transfer edin balıkları eğer yoksa hızlıca akvaryumu boşaltıp yıkayın sonra su doldurup balıkları geri koyun hocam.

Hocam iyi de ben suyu dinlendirmezsem klorlu su bu balıklara bir şey yapmaz mı?

Suyu maksimum oranda değiştir. Balık başına ince belli çay bardağı kadar su yeterli olur eskisinden. Gidip 5-10LT veya damacana al.

Tatsız bir sürpriz olmuş.

Damacanadki suyu mu direk dolduruyum akvaryuma? Yarına kadar sağ çıkamazlar mı? Şu an evde hiç damacana yok.

Hocam iyi de ben suyu dinlendirmezsem klorlu su bu balıklara bir şey yapmaz mı?

Damacanadki suyu mu direk dolduruyum akvaryuma? Yarına kadar sağ çıkamazlar mı? Şu an evde hiç damacana yok.
Klorlu su olmasın diye, dışarıdan git su al gel, 5Lt mesela 2-3 adet - kaç balığın vs var bilmiyorum.
Kes kafasını, al sana 3 tane geçici fanus. Oda sıcaklığına gelmesini bekle suların o kadar.

Klorlu su olmasın diye, dışarıdan git su al gel, 5LT mesela 2-3 adet - kaç balığın vs var bilmiyorum.
Kes kafasını, al sana 3 tane geçici fanus. Oda sıcaklığına gelmesini bekle suların o kadar.

Hocam benim kız kardeşin bir tane küçük akvaryumu var 2 vatoz 5 balık yarın kadar o küçük akvaryumda dayanırmı acaba. Mtoru ve ısıtıcıyı oraya taksam.

Hocam benim kız kardeşin bir tane küçük akvaryumu var 2 vatoz 5 balık yarın kadar o küçük akvaryumda dayanırmı acaba. Mtoru ve ısıtıcıyı oraya taksam.
Görüntüde dayanırlar ama sen şu an bu kadar stress yapmışken onlar ne yapar bilemiyorum. Neyse çıkart balıkları diğerindende, hem su değişeceksin hem temizlik yapacaksın.

Umarım yarına temizliği halledip eskisine geçirirsin, onlar da rahatlar sen de.

Kedilere kulp bulma daha fazla bu arada, iç güdüsel takılıyorlar. Mousepad yerine kitabın falan olsaydı da onu koysaydın.

Son düzenleme:
Görüntüde dayanırlar ama sen şu an bu kadar stress yapmışken onlar ne yapabilemiyorum. Neyse çıkart balıkları diğerindende, hem su değişeceksin hem temizlik yapacaksın.

kedilere kulp bulma daha fazla bu arada, iç güdüsel takılıyorlar. Mouse pad yerine kitabın falan olsaydı da onu koysaydın.

Dediklerinizi yapmaya çalışacağım hocam tavsiyeniz içinde teşekkür ederim. Giderken zaten kitap koyuyordum. Babam tutturdu kitap ıslanır kitap ıslanır mouse pad koydurtdu. Neyse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı