Alan Wake 2 Alan Wake Remastered ile bağlantılı mı?

Bir konuda "remake eskisinden daha kötü" diyorlar. Doğru mudur?
Siz 2. oyunu önerir misiniz?

Alan Wake ile Remastered zaten neredeyse aynı oyunlar. Yıllar önce başta Xbox 360 Exclusive'i olan, sonra PC'ye gelen Alan Wake'i modern konsollara getirmek için yapılan bir versiyon Remastered. Remedy Remastered'ı Alan Wake isim haklarını satın aldıktan kısa bir süre sonra çıkarmıştı.

Oyunlara gelecek olursak, Alan Wake direkt geliştirme süreci aşırı sıkıntılarla dolu bir oyun. Başta açık dünya olarak planlanan ama Microsoft'un acelesi dolayısıyla linear bir TPS'e dönüştürülen bir oyun. Bundan dolayı oyunun bölüm dizaynları iyi değil, birbirini tekrar ediyor sürekli. Bütün bir oyun boyunca benzer mekanlarda karşına çıkan Taken'ları ışık tutup öldürüyorsun.

Oynanış mekanikleri kötü değil, aslında vuruş hissiyatı vs. hiç fena sayılmaz ama 10 saatlik oynanış süresine kesinlikle yetmiyor. Mekaniksel çeşitlilik çok az, oynanış çok az değişiyor, düşman ve bölüm çeşitliliği de yine aynı şekilde. Yani oyun boyunca oynanış neredeyse aynı kalıyor. Ve bu da bir noktadan sonra bayıyor.

Hikayesi Alan Wake'i sevmemdeki asıl neden. Yine anlatımı epey karmaşık olsa da hikaye konsepti aşırı ilgimi çekmişti. Oynanışa da bir şekilde katlanınca başından sonuna kısa bir sürede bitirmiştim. Önerir miyim? Yani, biraz. Vaktin bolsa oynayabilirsin ama onun dışında hikaye özetine bakıp 2. oyuna geçmen de epey mantıklı.

2. oyun ise benim için harika bir oyun. Hikaye yine çok iyi, ayrıca hikaye sunumu da harika. Bölüm çeşitliliği çok daha geniş, ilk oyun gibi aynı mekanlarda geçip durmuyor. Her ne kadar Jumpscare'lar olsa da korkuyu atmosfer ile de verebildiğini söyleyebilirim. Çeşitli bulmacalar ile oynanışı canlı tutuyor, ritmi ile de oyuncuyu asla sıkmıyor. Onun dışında oynanış güzel, yine belli bir noktada tekrar ediyor ama yine de bütün oynanış süren boyunca keyifli kalabiliyor. Kısaca, kesinlikle öneririm.

Şu an birazcık bana da sıkıcı gelmeye başladı. İleriye doğru hikaye açılacak mı? Daha aksiyonlu vs. olacak mı?

Aksiyonlu oluyor evet kişiye göre sıkıcı gelir ben mesela çok egleniyordum anlık düşman gelmesi hikayesini de seviyorum.

He evet hocam ayıptır sorması; oyun hep öyle mi devam ediyor? Işık tut, silah sık, lootla ve öldür, yürü... Bu bir döngü halinde hep devam mı ediyor? Hikaye olarak şu an Alan Wake rüya görüyor, baltalı bir kişiden benzin istasyonuna gidiyorum. 1. Bölümdeyim.
@AshleyPT

Hikaye olarak sarıyor fakat düşman çeşitliliği vasat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı