Çözüldü Alan Wake 2'de görüntü bozukluğu var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Cristiano.Amett

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-11400h 2.7GHz>4.5GHz
RTX 3050Tİ
16Gb Ram
500GB SSD
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB 3200Mhz
Ekran kartı
RTX 3050Tİ LAPTOP GPU
İşlemci
İ5-11400H
Arkadaşlar selamünaleyküm. Az önce Alan Wake 2 indirdim ve oyuna girdim oyunun ilk yerinde arabadan indik ve bir anda oyundaki görüntü çok garip bir hal aldı. Karakterlerin ayakları zeminin içine girdi her şeyin kalitesi bulanıklaştı. Sistemimdeki ekran kartı VRAM'i 4 GB olduğu için biraz sıkıntı çıkarabilir bunu biliyorum ama birden böyle bir şey olması çok garip geldi. Bu sistemle dün The Last of Us gibi sıkıntılı bir oyunu VRAM 1.5 GB aşılmış bir şekilde oynadım ve hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. FPS'im ormanlık alan olduğu için 30 civarı geziyor ama öyle gözükmesine rağmen oyun kasmıyor ve akıcı devam ediyor. Sadece birden görüntüde böyle bir şey oldu ve bu da bana biraz saçma geldi. Bunun sebebini, neden olabileceğini, varsa çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ekran Görüntüsü (91).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamünaleyküm. Az önce Alan Wake 2 indirdim ve oyuna girdim oyunun ilk yerinde arabadan indik ve bir anda oyundaki görüntü çok garip bir hal aldı. Karakterlerin ayakları zeminin içine girdi her şeyin kalitesi bulanıklaştı. Sistemimdeki ekran kartı VRAM'i 4 GB olduğu için biraz sıkıntı çıkarabilir bunu biliyorum ama birden böyle bir şey olması çok garip geldi. Bu sistemle dün The Last of Us gibi sıkıntılı bir oyunu VRAM 1.5 GB aşılmış bir şekilde oynadım ve hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. FPS'im ormanlık alan olduğu için 30 civarı geziyor ama öyle gözükmesine rağmen oyun kasmıyor ve akıcı devam ediyor. Sadece birden görüntüde böyle bir şey oldu ve bu da bana biraz saçma geldi. Bunun sebebini, neden olabileceğini, varsa çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Eki Görüntüle 2013630
Hocam tam optimizasyonu iyi olmayan bir oyun.
DLSS açıp VRAM'i de biraz kısıp oyunun bölümünü baştan başlatın.
Gerçekten sömürüyor VRAM'i bu oyun

Hocam tam optimizasyonu iyi olmayan bir oyun.
DLSS açıp VRAM'i de biraz kısıp oyunun bölümünü baştan başlatın.
Gerçekten sömürüyor VRAM'i bu oyun.

DLSS zaten açık oyunu kapatıp açtım görüntü düzeldi ama bazen birden bozuluyor ve kapatıp açmak zorunda kalıyorum.

DLSS zaten açık oyunu kapatıp açtım görüntü düzeldi ama bazen birden bozuluyor ve kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
Yani oyunun VRAM'ini çok zorlamayın.
200 MB boşta kalsın en az.
Last of Us'da bozulmamasının nedeni adamlar aylardır optimizasyonu düzeltmek için uğraşıyor.
İlk sürümünü oynasanız aynı şekilde olur görüntü.

Eki Görüntüle 2013630
Aynı sorunu yaşıyorum şu an. Çözüm bulabildin mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı