Alan Wake 2'yi anlayamamak

768145

Femtopat
Katılım
22 Mart 2024
Mesajlar
188
Merhaba, Alan Wake 2 oyununu şimdi bitirdim. Toplam 20 saatte bitiridim ve oynarken çok fazla YouTube videosu ve rehberler araştırma yaptım. Buna rağmen oyunda çok defa ne yapacağımı şaşırdım ve hikaye tıkandı. Saatlerce araştırma sonucu bir şekilde hikayeyi devam ettirmeyi başardım. Karanlık yerde, otelden sonraki bölümde en az 2 saat ne yapacağımı anlamadım. Oyunun yönlendirmesi çok zayıf. AMD Adrenalin'den bakıyorum ve oyunda 25 saat geçirmişim. Yani 5 saat oyunu durdurup internetten araştırma yapmışım. Hayatımda bu kadar zorlandığım oyun olmadı fakat oyun kendini yine de içine çekti ve bırakmadım. Nedenini bilmiyorum ama oynarken sıkılmama rağmen, hiç bırakma isteği olmadı. Control'ü 1 saatten daha az oynayıp ne yapacağımı bilemediğim için bırakmıştım ama dediğim gibi Alan Wake 2'yi bırakmadım, farklı bir cazibesi var 🤣. Oyunu daha bitirmeden Dost Kayaoğlu ve Enis Kirazoğlu incelemelerini izledim. Oyunda görevleri yaparken pintipanda ve eastergamerstv'den de bayağı yardım alarak oynadım. Videoların tamamını izlemedim ama izlemiş kadar oldum. Oyun bitti ama oyunun hikayesi ne, hiç anlamadım. Oyun çok fazla şey vermek istiyor ama güzel işlemiyor gibi geldi bana. Sizde nasıl, oyun anlayabildiniz mi?
 
Oyunda haritayi acip ilerlemeniz gerekiyor uzun yollar icin. Ben keyif alarak bitirdim, ayrica oyunu anlamak icin birinci oyunu oynamaya gerek yok, kendisi anlatiyor, eger balamadan ogrenmek isterseniz ozet videosu var Sam Lake'in.
 
Oyunda haritayi acip ilerlemeniz gerekiyor uzun yollar icin. Ben keyif alarak bitirdim, ayrica oyunu anlamak icin birinci oyunu oynamaya gerek yok, kendisi anlatiyor, eger balamadan ogrenmek isterseniz ozet videosu var sam Lake'in.

İlk oyun evrene hazırlık gibi hocam bence çok saçma ilk oyuna gerek yok demek, bu bana bir film serisine ortadan girişmek gibi geliyor.
 
İlk oyunu oynamadım. Eski konularda çok bağlantısı olmadığını okumuştum.

Öyle bir şey yok hocam devam oyunu bunlar evet aşırı büyük etkisi olmasa dahi evreni tanıtıyor en azından ne var ne yok öğreniyorsun o açıdan oynamak veya özetini izlemek lazım.
 
Modern oyuncu hastalığına yakalanmışsınız yani oyun sizi elinizden tutup oynatmadığı için ve hikayeyi ara sahneler veya dış seslendirme ile açık açık anlatmadığı için konuyu anlamamışsınız. Neyse oyuna dönersek oyun üstteki arkadaşların dedikleri gibi Remedy evreninin diğer oyunlarından besleniyor özellikle Alan Wake 1, American Nightmare çok yoğun olarak var ama bunun dışında Control ile bağlantısı var(FBC örneğin iki oyunda da var) ve Quantum Break'den besleniyor(bunu oynamadığım için gönderme örneği veremeyeceğim). Lakin bunları bilmeden de 2. oyunu oynayarak her şeyi anlamak mümkün zaten 2. oyunda ilk oyunla bağlantılı olan bütün olaylar ara sahnelerde ve oyun içerisinde bulduğunuz notlar veya Saga'nın Mind Place bölgesinde anlatılıyor.

Sadece bu tarz bir oyun oynamaya alışık olmadığınız için anlamamışsınız diye düşünüyorum çünkü oyun hikayeyi dolu dolu anlatıyor aslında, ara sahneler, notlar, karakterlerin konuşmaları, bölgelerde ve binalarda duvarlara çizilmiş şekiller yazıyor her şey ile birleştirince anlaşılıyor.
 

Geri
Yukarı