İnceleme Alan Wake incelemesi

omerdgn10

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle sakin olun sizin görüşlerinizle benim görüşlerim uyuşmayabilir kaçmak için kısayol alt+F4

Her şey ve her şey tam bir rezaletti. Oyunları bitirmeden bırakmama gibi bir huyum vardır, sıkılsam bile 1 hafta ara veririm yine de bitirmeye çalışırım. Fakat bu oyun gerçekten o kadar kötüydü ki ara versem de ne yaparsam yapayım oynayamadım. 2 saat ancak dayanabildim sonra yeter artık deyip kapattım ve sildim. Bu oyun yapmaya çalıştığı hiçbir şeyi yapamamış. Korku-gerilim yapmaya çalışmışlar fakat oyun size gram gerilim hissi tattırtmıyor. Çünkü düşmanlar sadece bir gölge ve ellerinde balta var. Aksiyon-macera yapmaya çalışmışlar ama ne yazık ki tek aksiyon elinizdeki silah ve o da aşırı aşırı kötü.

Silahla düşmana vurduğumda hiçbir his alamadım. Hatta çoğu zaman ulan ben bu silahla bunlara vuruyorum ama bunlara isabet ediyor mu diye çok düşündüm. Çünkü birini bile öldürmek için düşmana tüm mermini boşaltmak gerekiyor ve dahası da var oyunda bir nişangah yok. Nişangahınız elinizdeki el feneri. Ayrıca oyunun bize verdiği mermi aşırı aşırı kısıtlı. Hatta vermediği mermi desem daha doğru olur. Çatışmalardan önce illaki mermi veriyor fakat elimde en fazla 24 mermi taşıyabildim.

Sayı fazla gibi gelebilir, gelmesin bence çünkü bir düşman zaten 10 mermide anca ölüyor. Diyorum ki mermi demek ki kısıtlı ben gerekmedikçe birilerini öldürmeyeyim koşarak yanlarından geçeyim. Maalesef o da olmuyor çünkü karakterimiz koşamıyor. Günlük kaç paket sigara içiyor bu amca bilmiyorum ama 3 sn koştuktan sonra nefes nefese kalıyor. Ayrıca yanında bir düşman varken de koşamıyor. Işık tutarak geçmeye çalışsam da hepsine aynı anda ışık tutamıyorum ve bu aptal el fenerinin pilleri nasıl 10 Sn'de bitebiliyor anlamış değilim. Oyunda hiçbir gelişme bulunmuyor sadece 1-2 tane yeni silah bulabiliyoruz tabii ki onların da mermileri olmadığı için kullanamıyorum asla.

Hikaye kısmına gelirsek oyun gerçekten aşırı berbat bir sunuma sahip. Hikayesi bence aşırı güzel ve başka oyunlara benzemeyen bir hikaye olacakmış fakat nasıl sunacaklarını bilememişler. Keşke böyle bir hikaye böyle bir oyuna koyulmasaymış. Çünkü hikayeyi tam anlamıyla anlayamadım bile. Sadece 2 saat dayanabildim bu oyuna o kadar. Ama o 2 saatteki hikaye beni etkilemek için yetti. Ara sahnelerde idare eder diyebileceğim bir düzeydeydi.

Grafik olarak oyun eski bile olsa bana yeterli geldi. Tabii ki şu anki oyunlarla kıyaslanamayacak düzeyde fakat o yıl için iyiymiş bence. Çünkü oyun 2010'da çıktı. Oyunun yüksek ayarlardaki grafikleriyle bile kötü bir bilgisayarda oynayabilirsiniz. Düşük ayarlarda ise çim bile yok zaten. Oynayacak herkes yüksek ayarlarda oynamalı. Ama başınıza silah dayanmadığı müddetçe oyun açılmamalı bile.

Oyun o kadar kötü bir sürükleyiciliğe sahip ki 2 saatte beni baydı. Parasının karşılığını asla ve asla alamayacağınız bir oyun. Ben Epic Games'ten 15 kuruşa aldım ama bu oyun 15 kuruşu bile hak etmiyor. Bence bedava olmalı hatta bedava olması bile yetmez. Remedy'nin oynayan oyunculara para vermesi lazım. Anca o zaman oynanabilir.

Artılar;

-Hikayesi var (şüpheli)

Eksiler;

-Oyunun hiçbir sürükleyiciliği yok.

-Mermi vermiyor, düşmanlar ölmüyor.

-El fenerinin pilleri hemen bitiyor.

-Karakter gelişmeleri yok ayrıca karakter koşamıyor.

-Kendini aşırı aşırı ve 10-15 Dk'de tekrar ediyor ilerlediğimi hissedemiyorum.

-Olmaya çalıştığı türlerin hiçbirini başaramamış.

Oyunun madalyası kırık madalya. Madalya puanı 30/100 puanı da 6/100.

Beğenmeyenler fikirlerime mi katılmadılar yoksa yazış stilimde mi sorun var? @641429 @MustafaVercetti95 @Sameett @CS Relboron

Son düzenleme:

Gereksiz olmuş açıkçası.

Siz bir inceleme yapmışsınız biz okuyanlarada iyi veya kötü eleştiri yapma hakkı düşer.

- Aksiyon- macera yapmaya çalışmışlar demişsiniz fakat ne oyunun ne de yapımcıların böyle bir amacı var. Zaten burda kendinizle çelişen yorumlar yapmışsınız, oyun size çaresizlik hissini vermek için az mermi sunuyor, yeri geliyor merminiz sıfırlanıyor. Nişangah olmaması, ortamların karanlık olması ve bunu el feneriyle halletmeye çalışmanız , el fenerinin çabuk pilinin zayıflaması dediğim gibi oyunun o çaresizlik hissini size sunmaya çalışmasından. Call of duty oynamıyorsunuz.

- Hikayeyi tam anlayamadım demişsiniz oyunu 2 saat oynayıp bırakmışsınız haliyle bitirmediğiniz sonunu görmediğiniz birşeyin hikayesinide anlayamazsınız.

-Karakter geliştirme yok demişsiniz RPG falan mı oynuyorsunuz ?
Resident evil serisinde kendini geliştirme mi var misal veya Silent Hill.

Daha çok şey söylenebilir ama bu türe aşina olmadığınız ve anlamadığınız çok belli o yüzden fazla uzatmaya gerek yok. Tabiki her düşünceye görüşe saygı duyarım, ama oynayıp bitirmediğiniz ve alakasız şeyler yazdığınız bir oyun için inceleme yapmaya çalışmanız mantıksız. Alan Wake kendi türünde en kült oyunlardan biridir.

Siz daha çok Farcry Cod gibi aksiyon ağırlıklı oyunlara yönelin bence.

''Çünkü düşmanlar sadece bir gölge'' ? Düşmanların gölge olması demek korku oyunu olmayacağı anlamına mı geliyor? Düşmanları öldürmek zor da olsa imkansız değil. Yeterli bir isabet ve taktik ile kolayca haklaman mümkün. Koşmak yerine saldırılardan kaçabiliyorsun.

Bir oyun incelemesi yapmadan nasıl yapılır öğrenip sonra yapmalısın. Bu yaptığın eleştiri bile değil. 10 mermi ile öldürmen de garip zaten isabet'i iyi yaparsan kolayca öldürebilirsin.

Yazış stilinde sorun var evet, bu eleştiri değil. Çelişki. Üstelik karakter geliştirmeleri yok demişsin kusura bakma ama konunun ciddiye alınacak herhangi bir tarafı yok şu anda.

Alone in the Dark'tan iyidir. Oyunu oynamadım pek ilgimi çekmediği için ama çok iyi tarafsız bakan ve oyun tecrübesi olan biri olarak oynayıp yorum yapmam, iyi olur.
Duke Nukem Forever gibi yapımları deneyim etmiş ve bitirmiş biriyim. (Fena oyun değildi doğrusu)

Karakter geliştirme yok derken onu yanlış kullanmışım, oyunda bir gelişme yok düşmanlar ve silahlar aynı o manada demeye çalıştım. Teşekkür ederim. Aksiyon macera konusuna gelirsek oyunun ilk 4 etiketi bu?

Kafalarına tam isabet ettirerek(karakterlerde görüyorum) ve feneri güçlü açarak sıkıyordum yine 1 şarjörde ölüyorlardı

Korku hayatta kalma oyunlarının temel mantığını ve oynanışını bilmiyor olduğunuz için bir korku hayatta kalma oyunu ile ilgili dikkate alınamayacak olumsuz methiyeler dizmiş olmanız sizi komik bir duruma düşürüyor.

Sınırlı olan el fenerinin pillerinin kullanıldığı zaman neden hemen bitmiş olduğunu, sınırlı mermi eşliğinde zor ölüyor olan düşmanları aksiyon oyunu oynuyor gibi tek tek öldürüyor olmak yerine kaçmak gibi eylemleri gerçekleştiriyor olarak kaynakları dikkatli bir şekilde kullanmanız gerektiğini ve karakterin neden koşamıyor olabildiğini hiç düşünebildiniz mi acaba? Korku hayatta kalma türünün Resident Evil 4-5-6 gibi olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Lütfen Alan Wake'in ardından henüz oynamadı iseniz Alan Wake II başta olmak üzere Silent Hill 2, Resident Evil 2 gibi diğer korku hayatta kalma oyunlarını da oynamayın.

Beyinsiz bir şekilde oyuncuya ''A'nın sonucu B'yi yaratıyor'' olarak anlatılıyor olan anlatım tekniklerinin aksine farklı bir anlatım tekniği kullanıyor olan Sam Lake'in hikaye yazarlığını anlayamadığınız için ''Oyunun hikayesinin olduğu bile şüpheli'' yorumunda bulunmuş olmanız incelemenin en kötü satırlarından bir tanesi.

Oyunu zor mod olarak mı açtın?

Steam etiketleri insanların kafalarına göre ekleyip çıkarabildiği bir şey. Ona bakarsak Dark Souls, DOOM gibi oyunlar da arada bir hentai etiketine sahip oluyor ve hatta hentai etiketli oyunlara baktığınızda en başta çıkıyor. Steam'in etiketler sisteminin yanılgısına asla düşmeyin. Oyunun doğrudan firma tarafından eklenen açıklamalarına bakın.

4080 Super gibi güçlü ve son seviye bir ekran kartından bahsediyoruz. Neden oynatmasın oynatmadığı bir oyun mu var ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…