Alaylı bir siber yazılımcının yol haritası nasıl olmalı?

Daha fazla  
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
Kafamda belirli bir meslek yok. En son siber güvenliğe başladım, bayağı ilerledim yani orta seviye üstü sayılırım ama belirli bir hedefim yok. Çok üniversite okuma hayalim yok yani en azından 4 yıllık yok ama işe alımlarda lisans istiyorlar.

Başta en kötü bilişim güvenliği teknolojisi dedim çünkü sıralaması 1.2 milyon, onu da yaparım. Bir ara ambulans şoförü olmak istiyordum ama ameliyat olunca doktorumla ameliyat sırasında konuştum, zor olursun, alım yok dedi. Şu an belirli bir hedefim yok, netlerim çok kötü, 40 net yapıyorum ve bununla bilgisayar programcılığı geliyor. Ambulans şoförü için ilk ve acil yardım okumam lazım ama KPSS'den de yüksek almam lazım.

Sınava çalışmak zor geliyor, fen çalıştım, netlerimde artış olmadı ama matematik çalıştım, 10 net arttı ama süre yetmiyor, sınavda da öyle olacak büyük ihtimalle. Neyse, ilk ve acil yardım bu netlere gelmiyor. Keşke meslek lisesi ya da sağlık meslek okusaydım, o zaman 0,18 katsayısıyla geliyor ya da bilgisayar bölümünü seçip stajla daha iyi yerlere gelirdim ama olmazsa bilgisayar programcılığı diyorum.

Kafamda belirli bir meslek yok ama tır şoförlüğü de yaparım, onun için yaş yetmiyor, üniversiteden sonra artık. Ne önerirsiniz benim gibi birine?

Orta seviyenin ustu neye gore? Zira sektorde aktif olarak en azindan 3-5 yil calisan birisi orta seviyenin uzerine cikabilir. 3-5 yil calismanin oncesi alinan egitimi katmiyorum bile. Yazilim genel olarak sevmeden yapilacak is degil. Yani kariyer hedefi ozellikle bu alan degilse, oylesine adim atilmissa pek tavsiye etmem. Siber guvenlik tarafi ise bana kalirsa genel yazilima odakla biraz daha zor. Kafa patlatma genelde daha fazla ve kritik oluyor. Daha fazla genel IT bilgisi istiyor, calistigin ekranlar vs. oyle cok ic acici olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı