Yeni mezun yazılımcının seviye ve maaş beklentisi nasıl olmalı?

mrmae

Centipat
Daha fazla  
C1 seviye İngilizce, B1 seviye Almanca mezunuyum. Python Django kullanarak yaklaşık 7-10 adet web site projesi bitirdim, ayrıca basit ama çalışan, bir adet Binance botum var yine Python kullanarak yazdığım. HTML CSS JavaScript SQL hakkında bilgi sahibiyim, temel düzeyde C, C#,C++ biliyorum, daha önce takım çalışmasında yer aldım. Ben şu anda kendimi normal bir yazılım mezunundan daha donanımlı ve tecrübeli olarak görüyorum, gerçekten öyle miyim yoksa genel olarak bütün yazılım mezunları az çok bu kadar şey yapmış oluyor mu? Eğer daha donanımlı ve tecrübeliysem, yeni bir mezun olarak ne kadar bir maaş beklentim olmalı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel sektörlerde alanındaki mühendislere nispeten iyi bir maaş kazanabilmek için c1 olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Yani c1 olduğunuzu nasıl anladınız bunu uluslar arası sınavlar ile ölçtünüz mü? Sorma sebebim c1 seviyesi olan kişiler toefl puanlarıyla dil tazminatı alabiliyor(1000 tl ile 3000 arası) ve buna ek olarak bitirdiğiniz proje haricinde kabul gören sertifikalarınız var mı?(Genel olarak AWS, Cisco vs...)

Özel sektörlerde alanındaki mühendislere nispeten iyi bir maaş kazanabilmek için C1 olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Yani C1 olduğunuzu nasıl anladınız bunu uluslar arası sınavlar ile ölçtünüz mü? Sorma sebebim C1 seviyesi olan kişiler TOEFL puanlarıyla dil tazminatı alabiliyor(1000 TL ile 3000 arası) ve buna ek olarak bitirdiğiniz proje haricinde kabul gören sertifikalarınız var mı?(genel olarak AWS, Cisco vs...)

İngilizce hazırlık okudum bir sene orada C1 seviyesinden mezun oldum, okulun hazırlık sınıfı ne kadar değerli gözükür bilemiyorum ve hayır hiçbir sertifikam yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş başvurularında okulun önemini biliyor musun sen?
Yanlış hatırlamıyorsam üniversite barajı var ve bunu da insan kaynakları birimi yapıyor ancak kötü bir üniversite dahi olsa iyi bir uluslararası İngilizce sertifikasının yanında AWS benzeri sertifikalarla bu durum telafi edilebilir(Sadece yazılım mühendisliği için böyle düşünüyorum).
Bunun haricinde denetçiler için, denetim şirketleri ve bazı bankalar denetçi ararken CIA sertifikası şartı isteyebiliyor. Ve bu yüzden kıyaslamak gerekirse BU İktisat mezunu sertifikasız bir gencin iş başvurusunda kabul görme oranı İÜ iktisat mezunu CIA sertifikalı bir gence göre daha düşük bunu sebebi ise bankaların iç denetim de bu sertifikaya önem vermesi.

İngilizce hazırlık okudum bir sene orada C1 seviyesinden mezun oldum, okulun hazırlık sınıfı ne kadar değerli gözükür bilemiyorum ve hayır hiçbir sertifikam yok.
Sertifika almak ve iyi bir TOEFL seni nispeten daha öne çıkartabilir, mezun olduğun üniversite de ilk olarak baktıkları şey. Hangi üniversite mezunusunuz?

Son düzenleme:
Hiç iş başvurusu yapmadım bilmiyorum
Çorum üniversitesi yazılım mühendisliğinden çıkan biriyle Bahçeşehir üniversitesi yazılım mühendisliğiden çıkan birinin aynı işe bavurduğunu düşün o zaman anlarsın.Bunun için iş başvurusu yapmak gerekmiyor üniversite denilen şey zaten mesleği en iyi şekilde öğretmek için tasarlanan yer ve tahmin edersinki tüm üniversiteler eşit ölçüde kaliteli değil.Hani bu yüzden YKS,sıralama felan filan var :D

Çorum üniversitesi yazılım mühendisliğinden çıkan biriyle Bahçeşehir üniversitesi yazılım mühendisliğiden çıkan birinin aynı işe bavurduğunu düşün o zaman anlarsın.Bunun için iş başvurusu yapmak gerekmiyor üniversite denilen şey zaten mesleği en iyi şekilde öğretmek için tasarlanan yer ve tahmin edersinki tüm üniversiteler eşit ölçüde kaliteli değil.Hani bu yüzden YKS,sıralama felan filan var :D
Ya orası öyle türkiyede ad olarak önemli 10-15 üniversite var onun dışındakiler hepsi aynı eğitim ben Eskişehir Osmangazi üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği İngilizce okuyacağım (mezuna kalmama izin verilmedi sıralamam 51k ilk senemdi)
geleceğim nasıl olur bilemiyorum umarım iş bulurum 5 sene sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı