Okumak veya okumamak? Bütün mesele bu, demiş şaykpiyır'ın Hamleti.
Okulu bıraktığınız yerde öğrenim hayatınız da sona erer. Sonradan kendi çabanız ile bir şey öğrenebilme ihtimali sıfır.
Mesela konuyu Futbol'a taşıyalım. İyi bir Futbolcu olmanın yolu, iyi bir antrenörden geçer. Takımlar boşuna milyonlar ödemiyorlar iyi bir Antrenör için.
Sağlam bir Hoca, ve sıkı çalışma.
Okulu bıraktığınızda yapacağınız tek şey kalır, o da Sanayi'ye gidip çıraklık yapmak.
Okulu bırakmak derken eğer Türkiye Cumhuriyeti akademi kurumlarından bahsediyorsan, bırakması tabi ki kendi yaşam tarzına göre değişir.
Eğer bırakacaksa kendine bir üstad bulmalı. Bence bu ülke içinde okul bir ihtiyaç değil. Ancak çevre kazanmak isterseniz eyvAllah. Ama eğitim alacağınızı sanıyor iseniz yanlış...
Ben şöyle söyleyim... Gerçek bir okul Teknofest vb yarışmalar gibidir. Size lazım olan bilgiyi öğretir. Sizi sınar. Gerçek dışı bir okul ise, nerede ihtiyaç dışı bilgi varsa gelir öğretmeye çalışır..
Asıl okul, sizi hayata hazırlamalı. Bizim okullarda yazılımda html3 öğretiliyor halen. Bazıları aspx görüyor. Sanayi ile gram alakası olmayan birçok eğitim kurumu var. Müfredatları zayıf.
Hocam o kadar da değil. Biraz da kişiye bakıyor. Ben epilepsi hastası olduğumdan ilkokul ve ortaokula çok fazla gidemedim bundan dolayı temel eksiğim vardı. Liseye geçtim eksikliği hissediyordum ve ders çalışma psikolojim diye bir şey yoktu küçüklükten gelen ve bir şekilde bitiridim. Üniversite sınavına girmedim çalışmak istiyordum bir süreliğine durumlardan dolayı o da olmadı hastalığımdan dolayı. Şimdi yaşım 21, 1 senedir kendi kendime Frontend öğreniyorum. Öğrenirken dediğin gibi zorlanma var ama imkansız kadar da değil. Şimdi ise yaşım 21. Çok aradayım okumak veya okumamak için. Çünkü okumak istesem çoğu şeyi unutacağım. React öğreniyorum şuan da ama dediğim gibi kafam karışık.
21 yaşında mısın? Aga boşver okulu. Şimdi yapacağın ilk iş şu. Frontend meraklısısın. Güzel. Nice...
1. Kendine bu sene ve 5 senelik bir plan çıkar.
2. Mutlaka önce gönüllü bir yazılım işine dahil ol. Veya github dan fork atabilirsin milletin çalışmalarına. Bu seni öne götürür.
3. Piyasa analizi yapmayı öğren. Bunun içinde tarih okumaya başla. Bilmediğim için yazıyorum. Belki yapıyorsun.
4. İş başvurusu yap. Yaparken de her şirkete özel CV hazırla. CV nin kaliteli olması için şu gönüllü ve github çalışmalarının iyi olması lazım.
5. Okul ve 21 yaş. Sal bence. Bir anlamı yok. Okula gideceğin vakit, masraf, zaman kaybı... Ciddiyim sadece zaman kaybı yaşarsın. Ben pişmanım. Bizim milletin algısı yüzünden okula gittim. Uyanık değildim. Zannettik ki okula gidersek bilgisayar müh olacağız. Ha öğretmenlerim de iyiydi. Ama en iyileri değildi. Kendini eğitmek ve yazılım alanında iyi mi olmak istiyorsun. O zaman tıpkı Batman Begins de Bruce Wayne'nin izlediği yolu izle. En iyi hocayı bul. Ya da öyle bir iş yap ki o seni bulsun