Albion Online'da balıkçılık yapıyorum. Hangi yemeği yapıp satmalıyım?
T7 BalıkçıyımT kaç balıkçısnız.
Hocam bugün 1 saat balık tuttum 550k değerinde balık çıktı onları kesip sosa çevirdim ama tekrar 550k civarinda bir şey etti sos para kazandırmıyor mu?Ben genelde t7 ve üstü özel balıkları satar veya yemekte kullanırım, kalanını keser sonra da balık sosuna çeviririm. O şekilde satarım. Eğer chatten ucuza yemek satan bir adam bulursam (özellikle Caerleon'da) yemekleri piyasa fiyatının altına alır, sosları kullanır ve yemeklerin tier'ını o soslarla yükseltip o şekilde satarım. Balıkçılık yaparken bir de yemek ile uğraşmak bana hep zor gelmiştir.
Tuttuğunuz yere göre çıkan özel balıklar değişiyor. Özellikle orman haritalarında çıkan özel balıklar en pahalıları. Haliyle o balıkları kullandığınız yemekler de en pahalı yemekler oluyor.
Sosun para kazandırması için düşük tier ve özel olmayan balıkları parçalamanız lazım. Yüksek tier balıkları satmanız veya yemek yapımında kullanmanız gerek. Çünkü Chopped Fish T1 malzeme olduğu için focus vb şeylerden etkilenmiyor. Dolayısıyla balık parçalayarak ve en düşük tier sosa çevirerek çok kazanç bekleyemezsiniz.Hocam bugün 1 saat balık tuttum 550k değerinde balık çıktı onları kesip sosa çevirdim ama tekrar 550k civarinda bir şey etti sos para kazandırmıyor mu?
Premium var. Caerleon'da üretmek itemları nasıl taşıyacağım yolda kesmezler mi?Sosun para kazandırması için düşük tier ve özel olmayan balıkları parçalamanız lazım. Yüksek tier balıkları satmanız veya yemek yapımında kullanmanız gerek. Çünkü Chopped Fish T1 malzeme olduğu için focus vb şeylerden etkilenmiyor. Dolayısıyla balık parçalayarak ve en düşük tier sosa çevirerek çok kazanç bekleyemezsiniz.
Kazandırması için Caerleon'da sos üretip farklı şehirlere taşıyıp satmanız daha mantıklı olabilir. Üstünüzü başınızı çıkartıp şehirlere teleport olun, fiyatlara bakın ona göre bir şehre taşıyıp satın derim şahsen.
Ben dediğim gibi, Caerleon'da, T1-T6 arası sıradan balıkları parçalarım. Sosa çeviririm. Sonra chatten toplu ucuza yemek satan birisini ararım. Sosları yemeklerde kullanırım ve tier atlatırım. Genelde de T7 Roast veya T8 Stew tercih ederim. Bu yemekleri genelde 2. seviye sos kullanarak yükseltirim. Daha sonra sakin zamanlarda başka şehirlere taşırım.
Eğer riske girmek istersem ve sabah erken uyanıksam server bakım saatinden önce (ki genelde sabah erken saatleri tercih ederim 7-9 arası gibi) Morgana's Rest veya Arthur's Rest'e de taşırım. Buralarda yemek ve pot fiyatları 1-2k daha fazladan gider. 4k'ya satılan yemek 6k olabilir mesela. Topluca 300-500 yemek taşıdığınızı düşünürsek bir anda 1-2m fazladan para demektir bu da. Tabii bu dediğimi bineğinize ve rotanıza güvenmiyorsanız fazla yapmayın. Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak da var işin ucunda
Not : Premiumsuz oynuyorsanız, yemek işine girmeyin bence fazla. Çünkü focus kullanmadan kar yapmanız çok zor. Focus da sadece premium ile günlük geldiği için sıkıntı olabilir. Gerçi genel üretim işlerinin hepsi premiuma bağlı. Eğer premium parası çıkarmak için vs balıkçı olduysanız, çıkardıklarınızı direkt satın hiç uğraşmayın derim ben.
Ve özel balıkların olduğu bir site var mı? Çünkü bilmiyorum hangisi özel hangisi değil.Sosun para kazandırması için düşük tier ve özel olmayan balıkları parçalamanız lazım. Yüksek tier balıkları satmanız veya yemek yapımında kullanmanız gerek. Çünkü Chopped Fish T1 malzeme olduğu için focus vb şeylerden etkilenmiyor. Dolayısıyla balık parçalayarak ve en düşük tier sosa çevirerek çok kazanç bekleyemezsiniz.
Kazandırması için Caerleon'da sos üretip farklı şehirlere taşıyıp satmanız daha mantıklı olabilir. Üstünüzü başınızı çıkartıp şehirlere teleport olun, fiyatlara bakın ona göre bir şehre taşıyıp satın derim şahsen.
Ben dediğim gibi, Caerleon'da, T1-T6 arası sıradan balıkları parçalarım. Sosa çeviririm. Sonra chatten toplu ucuza yemek satan birisini ararım. Sosları yemeklerde kullanırım ve tier atlatırım. Genelde de T7 Roast veya T8 Stew tercih ederim. Bu yemekleri genelde 2. seviye sos kullanarak yükseltirim. Daha sonra sakin zamanlarda başka şehirlere taşırım.
Eğer riske girmek istersem ve sabah erken uyanıksam server bakım saatinden önce (ki genelde sabah erken saatleri tercih ederim 7-9 arası gibi) Morgana's Rest veya Arthur's Rest'e de taşırım. Buralarda yemek ve pot fiyatları 1-2k daha fazladan gider. 4k'ya satılan yemek 6k olabilir mesela. Topluca 300-500 yemek taşıdığınızı düşünürsek bir anda 1-2m fazladan para demektir bu da. Tabii bu dediğimi bineğinize ve rotanıza güvenmiyorsanız fazla yapmayın. Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak da var işin ucunda
Not : Premiumsuz oynuyorsanız, yemek işine girmeyin bence fazla. Çünkü focus kullanmadan kar yapmanız çok zor. Focus da sadece premium ile günlük geldiği için sıkıntı olabilir. Gerçi genel üretim işlerinin hepsi premiuma bağlı. Eğer premium parası çıkarmak için vs balıkçı olduysanız, çıkardıklarınızı direkt satın hiç uğraşmayın derim ben.
Zaten kar getiren kısmı o işin. Kesilme riskini almak gerekiyor bir miktar. O yüzden sakin saatleri tercih etmek lazım.Premium var. Caerleon'da üretmek itemları nasıl taşıyacağım yolda kesmezler mi?
Ve özel balıkların olduğu bir site var mı? Çünkü bilmiyorum hangisi özel hangisi değil.
"Sosları yemeklerde kullanırım ve tier atlatırım." demişsiniz. Yemekleri satın aldıktan sonra nasıl upgrade yapıyorsunuz? Ben baktığımda sadece üretirken upgrade edebildiğimi gördüm.Sosun para kazandırması için düşük tier ve özel olmayan balıkları parçalamanız lazım. Yüksek tier balıkları satmanız veya yemek yapımında kullanmanız gerek. Çünkü Chopped Fish T1 malzeme olduğu için focus vb şeylerden etkilenmiyor. Dolayısıyla balık parçalayarak ve en düşük tier sosa çevirerek çok kazanç bekleyemezsiniz.
Siz haklısınız, kusura bakmayın çünkü ben epey büyük bir anlam kaymasına sebep olmuşum istemeden. Bende alışkanlık oldu bu et-yumurta-süt-sebze vs gibi şeylere yemek demek Albion'da.Teşekkürler hocam. Son olarak yemekleri kendim mi üretmeliyim siz gibi satın mı almalıyım?
"Sosları yemeklerde kullanırım ve tier atlatırım." demişsiniz. Yemekleri satın aldıktan sonra nasıl upgrade yapıyorsunuz? Ben baktığımda sadece üretirken upgrade edebildiğimi gördüm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.