Albion Online'dan para kazanılır mı?

Artık çok kazanılmıyor. Genelde parası pul denebilecek bir oyun. 1m = 14 TL civarında geziyor. O da siteye satarsanız tabii. Eğer aracı siteler üstünden diğer oyunculara satış yapacaksanız 11-12 TL'ye bile düşmeniz gerekiyor.

Ancak alıcısı çok da fazla değil. Siteler bile ayda 1 kez falan alım açıyor. Onda da maksimum 50 veya 100m üst sınır koyuyorlar.

Oyunda para kasmak ciddi anlamda kolay olduğu için çok acil ihtiyaçlar dışında oyun parası almıyor insanlar.

Eğer sitelere satış düşünüyorsanız, aylık 1500-2000 TL civarı bir para da sizin için yeterliyse bunu rahatlıkla kazanırsınız oyundan. Silver alan siteler üzerinden bunun üstüne çıkmak zor görünüyor.

______________________________________________________________________________________________

Ben yine de size kendi farklı bir tecrübemi paylaşayım. Yine böyle bir fırsat yakalarsanız en azından nasıl işlediğine dair fikriniz olur.

Mesela bir guild/aliiance için silver tedarikçisi vs olabilirseniz işler değişir. Büyük guildler genelde ZvZ'lerden sonra regear için çok fazla para harcar. Tek bir regear'da yüzlerce milyondan hatta bazen milyarlardan bahsediyorum. Ayda 3-5 kez büyük savaşlara giren guildler var. Eğer onlara ucuzdan silver tedarik ederseniz ciddi para kazanılabilir. Üstelik guildlerine dahil olacağınız için RMT'yi anlama şansı da azalır oyunun.

Ben daha önce bir süre için yaptım. Daha Avrupa sunucusu yokken WEST sunucusundaydık. Belki ARCH Alliance'ı duymuşsunuzdur. Yaklaşık 8.000-9.000 kişilik bir alliance idi. Onlara silver ZvZ itemleri, .3 pot ve yemek tedarik ettim. 120 ada kiralamıştım sırf yetiştirebilmek için. Full crafting üstünden ilerlemiştim. Sadece silver değil, özel craft item da tedarik ediyordum. ZvZ'de çok tercih edilen ama normalde hiç kullanılmayan niş silahları falan 7.3 - 8.3 üretirdim. Silver yine 15 TL civarındaydı. Dolar kuruna göre 10 TL'ye denk gelecek şekilde haftada 1b veriyordum. 1 milyar silver = 10.000 TL ediyordu benim için haftalık. Kaldı ki 2023-24'ten bahsediyorum. Epey iyiydi yani.

Ancak şu an oyun o kadar büyük alliancelara sahip değil. Avrupa'nın açılmasıyla büyük guildler, alliancelar dağıldı. Server değişimleri oldu derken şimdi daha ufak ve lokal guildler var. Oyuncu sayısı server anlamında yine kalabalık. Guildler yine çok güçlüler ama oyuncu sayıları daha az olduğu için kendi masraflarını çok rahat çıkartıyorlar. Çok daha kompaktlar yani. Avrupa sunucusu için bu kazançlar artık hayal oldu. Ancak şöyle ki solo oyuncu için para kasmak da kolaylaştı. ByNoGame vb sitelerden düzenli müşteri bulursanız yine daha iyi meblağlara ulaşabilirsiniz.

Tabii unutmadan, normalde RMT yasak oyunda. Fark edilirseniz banlanırsınız, bunu da unutmayın. Ama çok da sıkı kontrol ettiklerini görmedim ben.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı