Albümüm nasıl?

Mr James Watson

Kilopat
Yer
Aberdeen, WA
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Merhaba!
18 yaşındayım ve yaklaşık iki buçuk yıldır müzikle uğraşıyorum. Gitar, piyano, mızıka ve biraz bass çalıyorum. Maalesef sadece klasik gitarım var, elektro alamadığımdan dolayı şarkılarımdaki enstrümanlar bilgisayardan yapıldı (Son şarkı dışındaki bütün şarkıları ben yazdım.)... Albümün linki:
Sorularım şunlar:
Sizce bundan daha ileri gidebilir miyim?
Evet ise nasıl ulaşırım labellara?

Hocam Reverb'ü yanlış kullanıyorsunuz bence, çok fazla var ve tünel içinde şarkı söylüyormuşsun gibi ses geliyor. Onun dışında elektro gitar ile kayıt yaparsanız çok daha iyi olur. Bu program tonu pek hoşuma gitmedi.
Ben biriktirdikçe fiyatları da hızla artıyor maalesef. Normal gitar çalabildiğim için giriş seviye bir Fender Strat istiyorum ancak fiyata yaklaştıkça fiyat neredeyse 1000 tl artıyor.
Hocam Reverb'ü yanlış kullanıyorsunuz bence, çok fazla var ve tünel içinde şarkı söylüyormuşsun gibi ses geliyor. Onun dışında elektro gitar ile kayıt yaparsanız çok daha iyi olur. Bu program tonu pek hoşuma gitmedi.
Anladım, reverbü azaltmaya özen göstereceğim ancak dediğim gibi bilgisayar tonu hakkında şu an elimden bir şey gelmiyor.

Amatör olduğu çok belli. Vokaller ve enstrumanlar senkronize değil. Yani kısacası mix bayağı bir kötü olmuş. Vokaller daha iyi yapılabilir, ses çok ham geliyor.
Gitarın FL Studio'dan yapıldığı çok belli. Bass arkada kendi kendine takılıyor. Bateri de çok sıradan.

Yani demem o ki daha çok bir yolunuz var hocam. Ne çok kötü ne çok iyi. Emek olduğu belli. Ancak dediğim gibi her şey çok amatör. Onun yerine klasik gitarınız ile daha basit akor dizilimlerinden oluşan akustik bir şeyler yapsanız daha iyi olur. Hem deneyim olmuş olur hem de elinizdekileri kullanmış olursunuz.
Ben biriktirdikçe fiyatları da hızla artıyor maalesef. Normal gitar çalabildiğim için giriş seviye bir Fender Strat istiyorum ancak fiyata yaklaştıkça fiyat neredeyse 1000 tl artıyor.

Anladım, reverbü azaltmaya özen göstereceğim ancak dediğim gibi bilgisayar tonu hakkında şu an elimden bir şey gelmiyor.
Gitar konusunda bir Fender'la işe başlamanız gereksiz. Benim bile hala tek gitarım bir SX klasik strat. İyi bir amfi emin olun ki o ses kalitesini kapatacaktır. Boston'un giriş için güzel amfileri var. Overdrive channel'ı olan amfiler. Ben de kullanıyorum onlardan, ton yelpazesi oldukça geniş.

En basta bu isler icin heveslisin ve muzikle ugrastigin sure icinde yine fena bir yerde degilsin bence.Biz de ilk kayitlarimizi pc mikrofonu,washburn gitar, ezdrummer la davul ,yine pluginlerle bas ,keman ekleyerek yapmistik, zamanla arastirdikca ve ugrastikca gelistirdik kendimizi, para kazandikca ekipmanimizi guncelledik. Akustik parcalarla basta daha temiz kayitlar yapabilirsin ve uzerine az cok mizika ve piano kayitlarini da kendin yapip kanal kayit mantigini , metronomu, vokal ve mix yapmayi ogrenir oturtursun.Bir de vokallerde sesini cikartmaktan korkma daha canli soylemeye calis, arada diyafram calisabilirsin , zamanla gelisir hic merak etme. Bence guzel yoldasin.

Bir de hocam sormayı unutmuşum, iki yıldır mı çalıyorsunuz gitarı?
Hayır, yaklaşık 2013'ten beri çalıyorum. Piyano ise 2009'dan beri. Mızıka'ya ise anca daha bir yıl olmadı. Blues, minor gamları gibi şeyleri çalabiliyorum ancak çok tiz şeyler çalamıyorum mağlum klasik gitarım 8li kasa.
Gayet başarılı. Her şeyi kendiniz yapamazsınız. Bir grup kurun. Ortak paylaşımlar ve diğer üyelerin kattıklarıyla projeniz büyüyecektir.
Pandemi yüzünden maalesef gerçekleştiremiyorum... Etrafımda ise müzik dinleyen bile yok denecek kadar az. Dinleyen de hip hop dinliyor...
En basta bu isler icin heveslisin ve muzikle ugrastigin sure icinde yine fena bir yerde degilsin bence.Biz de ilk kayitlarimizi pc mikrofonu,washburn gitar, ezdrummer la davul ,yine pluginlerle bas ,keman ekleyerek yapmistik, zamanla arastirdikca ve ugrastikca gelistirdik kendimizi, para kazandikca ekipmanimizi guncelledik. Akustik parcalarla basta daha temiz kayitlar yapabilirsin ve uzerine az cok mizika ve piano kayitlarini da kendin yapip kanal kayit mantigini , metronomu, vokal ve mix yapmayi ogrenir oturtursun.Bir de vokallerde sesini cikartmaktan korkma daha canli soylemeye calis, arada diyafram calisabilirsin , zamanla gelisir hic merak etme. Bence guzel yoldasin.
Bir eğitmen olmadan bunları denemekten korkuyorum, ya sesime zarar verirsem diye. Şan eğitimleri de pahalı bu yüzden bu konuda tam bilmiyorum ne yapacağım. Heldentenorüm ama sesim en fazla F'e kadar çıkıyor bu yüzden aklımdaki şarkıyı bir türlü oluşturamıyorum bu anlattığım ekipman ve eğitim eksikliklerinden dolayı. Sololarımın da hep çok basit ve alçaktan olma sebebi de bu... Gitarımın kasası imkansız kılıyor ve zaten klasik olduğundan sesi temiz de nasıl kaydedebilirim bilmiyorum ama bu yaz ilk fırsatta internetten videolar ile çözeceğim ses kaydetmeyi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı