ALC 887 ile Hyperx Cloud Silver vs ses kartlı Corsair HS60

Benim anakartta dediğim gibi ALC892 var. Ben de indirimde iken 300 liraya Cloud Silver aldım. Kafam küçük sayılır ama yine de son seviyede kullanıyorum. Zaman içinde biraz açılabilir ancak kafası büyük olana pek önermem.

Kulaklık full ses yalıtımlı değil. Bu açıdan güzel çünkü tamamen kulağı kapattığında nefesinizi içinizden bile duyabiliyorsunuz. Kulak içi kulaklık kullananlar bilir. Böyle olunca uzun süre kullanımda biraz rahatsız edici olabiliyor. Bu açıdan olumlu buldum.

Bunun dışında onboard ses yongası yeterli geliyor. Yarısında falan kullanıyorum. 60 OHM'luk bir kulaklığa göre gayet iyi iş çıkartıyor ses yongası.

500 600 lere çıksaydım ya MH751 yada 752 alırdım yada amazondan özel kulaklık ve ayrı mikrofon alırdım zaten.

Benim kafam da nispeten büyük sayılır 6 tıktan 5.sinde takılı olarak kullanıyorum bende. Performansından da söylediğin gibi kullanıyorum gayet tatminkar

Benim kafam da nispeten büyük sayılır 6 tıktan 5.sinde takılı olarak kullanıyorum bende. Performansından da söylediğin gibi kullanıyorum gayet tatminkar

Bir de örgülü kablo olması hoşuma gitti. Hatta kulaklığın üzerindeki kabloları bile örgülü yapmışlar. Bu ince ayrıntı da güzel olmuş.

Kulağımı tam içine alacak yastık genişliğine sahip. Farklı kulaklarda nasıl olur bilemiyorum.

Birde birkaç gün rahatsız edici olabilir, zaman içinde daha rahat hissettireceğini düşünüyorum. Hem hafızalı yastıklar hem de kulağı biraz sıkıyor ise zaman içinde biraz açılacaktır.

Uzun kullanımda çok başımı ağrıtmadı ama çokta aşırı rahat ettiğimi söyleyemem. Bakalım daha yeni sayılır zaman içinde daha rahat hissedeceğimi düşünüyorum. Ancak şimdilik çok rahat bir kulaklık olduğunu söyleyemem.

Önceki kafa üstü kulaklığım bu derece ses yalıtımlı olmadığı için mikrofonunu oyun içinde kullanırken sesimi daha rahat duyduğum için açıkçası daha iyi hissediyordum. Muhtemelen o kulaklığım yarı açık olmalıydı.

Bu kulaklıkta ise oyun sırasında sesli iletişim kurarken daha farklı hissettiriyor. Bakalım belki zamanla alışırım.

Ayrıca uzun kullanımda hafif terletiyor bu kişiden kişiye değişebilir. Ama yazın daha sıcak olduğunda daha sıkıntı vereceği kesin. Keşke cloud 2'deki gibi yedek nefes alabilir ayrı bir kulak yastığı da ekleselermiş. Çok mecbur kalırsam Aliexpressten artık almaya çalışırım bilemiyorum.

Son düzenleme:
Dediklerinize katılmakla birlikte ben bir konuda daha şikayetçiyim eğer ki arkadaşlarınızla konuşurken arkada biraz yüksek sesli bişey dinliyorsanız o sesi direkt mikrofona iletiyor. Bunu düzeltmenin yolunu da bulamadım mecbur hafif ses kısıyorum.

Dediklerinize katılmakla birlikte ben bir konuda daha şikayetçiyim eğer ki arkadaşlarınızla konuşurken arkada biraz yüksek sesli bişey dinliyorsanız o sesi direkt mikrofona iletiyor. Bunu düzeltmenin yolunu da bulamadım mecbur hafif ses kısıyorum.

Bu arada ben kulaklığı daha geniş kullanıyormuşum onu fark ettim. Biraz daralttım daha iyi oturdu. Aslında kulak yastıklarının daha geniş olması belki de daha iyi olurdu bilemiyorum.

Aslında ses yalıtımının iyi olduğunu düşünüyorum. Neden mikrofona ses gidiyor bilemiyorum. Bunu henüz diyen birisi çıkmadı. Ancak bazı yorumlarda sizin dediğiniz sorunu yaşayanları okumuştum.

Ses ayarlarını kurcalamanızı önerebilirim. Sizdeki ses ayar kısmını bilmiyorum ama ben şu şekilde ayarlayınca dip sesi kesiyor ve daha iyi kayıt kalitesine ulaştım. Bunu windows'un ses kayıt kısmındaki denemelerle yaptım.

Screenshot_14.png
Screenshot_16.png

Evet gerçekten attığınız ayarları yapınca çok güzel sonuçlar elde ettim ve sorunum ortadan kalktı, elinize sağlık teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı