Alcatel Pixi 3 10 8079 için Custom ROM önerisi

kayra150

Hectopat
Katılım
17 Mart 2022
Mesajlar
1.242
Makaleler
2
Çözümler
6
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)

Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi bu cihaza sahibim. İyice eskidi ve yavaşladı. Custom ROM yükleyerek hızlandırmak istiyorum. Amacım normal çalışmasına devam ettirmek ve hızlandırmak. Önerileriniz neler?

Not: Forum XDA sitesini önermeyin günlerdir sitenin altını üstüne getirdim stock ROM'dan başka ROM bulunmamakta. Şu an da zaten oradan elde ettiğim stock ROM yüklü.
 
Haklsınız da işte atsan atılmaz satsan
Boşuna uğraşmamanızı öneriyorum. O cihaz çok düşük özellikli bizde vardı zamanında çok yavaştı subway surfu zor oynatıyordu.
Satılmaz cihazlar öyle kıyıda köşede atıl durumda kalacağına hobi olarak ne yapabilirim diye bakıyorum. Babam birkaç öğretmen programı falan kullanıyor. Bromite eski sürüm yükledim internete girmesi de güzel. Oyun denemedim

Daha önce bu forumda benzer biri bu tarz konu açmış, birisi custom rom cm12 derlemeye çalışmış ve deneyin boot oluyor mu demiş. Maalesef tekrar bulamıyorum aradım taradım bulamadım. Twrp ile o romu yükledim cihaz bootloopa girdi. Stock rom indirip onu flashladım tekrar açıldı. Kingroot ile root ettik çoğu şeyi sildik mağaza falan da dahil. İyi kötü şimdi biraz hafifledi cihaz. Bilirsiniz ki eski cihazların en büyük sorunu yerdir. Az çok amacımıza ulaşmış olduk ancak...

Yav arkadaş yerli yabancı kimse şu stock romu düzenlememiş yanarım yanarım ona yanarım. Rom nasıl derlenir diye bakıyorum şu sıra. Bu işlerden çok anlamam sadece basit hobi diyelim. Tek amacım stock rom içinde yüklü gelen şeyleri azaltmak, bu ne kadar zor olabilir ki?

Zamanım olunca bu işi araştırıp bir şekilde yapmayı düşünüyorum başarırsam burada paylaşırım dünyada da ilk olmuş olur..
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı