ALCI çıktı!

ALC'i çıktı. Buyurun indirme linki. ALCI - Arch Linux Calamares Installer ALC'i̇ Arch'ı kolay bir şekilde kurmanıza yarayan bir ISO.

Boyle şeyler bir yandan kurulumu kolaylaştırıp Arch Linux kullanmaya çalışan yeni kullanıcıları cehenneme düşürürken bir yandan da öğrenmenize engel şeyler. Arch kurmadan önce bir süre daha basit distrolar kullanılmalı, yetkinlik sağlanınca da Arch Linux düzgün bir şekilde manual olarak kurulmalı bence. Sanılanın aksine kolay Linux diye bir şey yoktur. Öğrenmeye niyeti olmayan 20 dakikalık Arch kurulumuna tahammül edemeyen Linux kullanmamalıdır.

@gen2 ben Arch'ı geçmişte uğraşarak da olsa normal bir şekilde kurmama rağmen bu İSO'nun yaratılmasına karşı değilim. Görüşünüze saygılıyım fakat herke uğraşacak diye bir şey yok bence. Sonuçta Arch Linux kurduktan sonra da uğraştırıyor.

@gen2 ben Arch'ı geçmişte uğraşarak da olsa normal bir şekilde kurmama rağmen bu ISO'nun yaratılmasına karşı değilim. Görüşünüze saygılıyım fakat herke uğraşacak diye bir şey yok bence. Sonuçta Arch Linux kurduktan sonra da uğraştırıyor.

Yapabilen insanlar için soylemiyorum. Ben Linux kullanmak istiyorum ancak bir şey öğrenmeyeyim her şey önüme hazır gelsin diye düşünen insanların Linux ile olan ömürleri fazla uzun olmuyor bunu kastediyorum. Bir insan bilgisayarında Linux kullanmak istiyorsa öğrenme angaryasına/keyfine katlanmak zorunda.

@gen2 ben Arch'ı geçmişte uğraşarak da olsa normal bir şekilde kurmama rağmen bu İSO'nun yaratılmasına karşı değilim. Görüşünüze saygılıyım fakat herke uğraşacak diye bir şey yok bence. Sonuçta Arch Linux kurduktan sonra da uğraştırıyor.
Uğraşmayacaksa Arch'ı kullanmasına gerek yok diye düşünüyorum. Arch o kullanıcı için olsa ne olur olmasa ne olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı