Aldığım ilk ceza

emirgenc

Megapat
Makaleler
1
Yer
Bilgisayar Koltuğu
Merhaba arkadaşlar ve TP Moderasyon ekibi.

21 Ocak 2016 saat 16:50'de "Yazım yanlışı olan mesajı alıntılama" ve "Türkçe kurallarına uymayan mesaj" sebepleriyle ceza aldım.

Aslında bu, Technopat Sosyal'e katıldığımdan beri aldığım ilk ceza, diğer kullanıcılar cezadan yakınırken ben kendimi bir farklı hissediyordum. Fakat merak etmeyin, bu konuyu açmamın sebebi yakınmak değil. Hem cezalar hakkında ufak bir tartışma yapmak ve hem de Türkçeye önem verdiğiniz için teşekkür etmek.

İlk olarak "Türkçe kurallarına uymayan mesaj" cezasını yorumlamak istiyorum.
Gerçekten bazı arkadaşların dediği gibi kurallarınız bayağı katı, yazım yanlışı konusunda aynı MS Word gibi davranıyorsunuz lâkin bu kurallar benim Türkçe dersinin sınavlarından +5 puan almama yardımcı oldu :) Bu cezayı alacağımı düşünmüyordum, şahsen kendi Türkçemi iyi buluyorum fakat o sırada mobilden giriş yapmıştım, bildiğiniz üzere telefondan yazmak insanı bezdiriyor. Ben de acele ettiğim için ekleri yanlış yazmışım ve noktalama işaretlerine dikkat etmemişim :) Ama olsun, yine de teşekkürler. Hem ilk cezamı almış oldum hem de bir şeyler öğrendim :)

Son olarak "Yazım yanlışı olan mesajı alıntılama" cezasını yorumlamak istiyorum.
Maalesef bu ceza hakkında çok iyi görüşlerim yok. Tamam, "Hataları çoğaltmayalım" diyorsunuz, bu iyi bir şey fakat biz kullanıcılar alıntılama sistemini cevap vermek için kullanıyoruz, bu yüzden çoğu insan dikkat etmiyor, etiketleme diye bir terim olsa bile :) Ne de olsa mesajın altında "Cevapla" butonu var. Bence bu ceza gerçekten katı ve kaldırılmalı diye düşünüyorum. Moderasyon ekibi de bu konu hakkında cevap yazarsa sevinirim.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem toplama yardımında resmi keserken alışverişi tamamla vs butonlarını da kattığım için "Resim kesmeyi öğrenin!" diye yüksek egolu bir ceza aldım.
Ama görüyorum ki etrafta komple masaüstü fotoğrafı atanlar gırla, rapor da etmiyorum, ne yapsam başıma bi iş geliyor belli mi olur banlanırız!

Kurallar katı. Ya bunlara uyacaksın ya da bu diyardan gideceksin meselesi :)
Evet, aynen öyle. Zaten o yüzden kurallar konulmuş. Yani uymayana, uyamayana güle güle canım benim deniyor.

Bir şey daha, aslında kurallar sanıldığı kadar, daha doğrusu yansıtıldığı gibi ağır değil.
İlk başlarda bana da çok ağır gelen Türkçe Yazım Kurallarına alıştıktan sonra, bu sefer bana çok basit gelmeye başladı, öyle ki yetkili arkadaşların bile bayağı hatalı mesaj yazdıklarını görmeye başladım.
Yani burada asıl önem verilen; mesajların daha anlaşılır, okunaklı olması. Yani ''bir virgülden, bir bilmem neyden ceza yedim'' masallarına inanmıyorum.

Bir sorum olacak. Yanlış olan mesajı alıntılarken alıntılamadan önce rapor etsek ve sonra da direk yanlış yazılmış halini alıntılayıp mesaj yazsak sorun olur mu? Ben öyle yaptım 1 kere ve ceza almadım. Gelecekte de aynı duruma düşersem ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı