Çözüldü Alert! TPM device not detected

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tquew

Decapat
Daha fazla  
Merhaba herkese, Dell marka bilgisayarımı her açtığımda alert TPM servıces not detected hatası çıkıyor. F1'e basıp geçiyorum ama orada durması çok gıcık edici, nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu başlı başına başka bir konu, dediğinizi anladım yeni bir konu başlığı açmam gerekir mi? O yüzden bu şekilde sordunuz sanırım.

Sorun çözüldü, yeni BIOS çipi takılarak sıfır BIOS yazılarak halledildi.
Ne yazık ki yok BIOS'ta Security kısmında kayboluyor ve çıkmıyor, aklıma gelen anakartta çip değişiminden sonra bitlicker korumaya girip sistemi kitledigi ancak kurulum ve formatta sorun yok, bir diğer dikkatimi çeken ise UEFI mod BIOS ayarlı olmasına rağmen Windows 3 bölüm format atıyor, normalde 6 bölüm falan olurdu, yeni imaj başka PC denedim olurken bunda olmuyor, en sonunda BIOS cipini değiştirmek geldi, çünkü buos yazılırken belli bir bölümü programliyor ancak diğer bölüm korumaya geçmiş olabilir mi, her şey USB şase ile başladı, hatta birkaç kişi bana USB şase koruma var mı diye sordular ancak otur bir alet bulamadım, yani makine veya bir araç programlama yaparken USB'den elektrik akım koruma istiyorlar ki yok. Neyse durum buna kadar geldi. TPM kayboluyor ve bir daha gelmiyor BIOS'tan kısaca.

Dosya Ekleri

• 20230912_225713.jpg
    20230912_225713.jpg
    255,7 KB · Görüntüleme: 131
  • IMG-20230904-WA0020.jpg
    IMG-20230904-WA0020.jpg
    205,8 KB · Görüntüleme: 92
UEFI mod BIOS ayarlı olmasına rağmen Windows 3 bölüm format atıyor, normalde 6 bölüm falan olurdu.
Hiçbir zaman 6 bölüm olmadı. Eskiden dört bölüm idi, artık UEFI'de üç bölüm. Bununla bir ilgisi yok.

Secure Boot ayarını açın demişler ama kimsede işe yaramamış. Dell'in bir sonraki BIOS güncellemesini beklemekte fayda var şu anda.

Hiçbir zaman 6 bölüm olmadı. Eskiden dört bölüm idi, artık UEFI'de üç bölüm. Bununla bir ilgisi yok.

Secure Boot ayarını açın demişler ama kimsede işe yaramamış. Dell'in bir sonraki BIOS güncellemesini beklemekte fayda var şu anda.

Teşekkürler Recep bey, bir de USB şase koruma üzerine bir araştırma mümkün müdür? Dron veya makine programlama yapan kişilerde USB şase aşırı derecede fazla bende elimden geldiğince bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışan biriyim. Sizden de eskiyim ama ara ara mesleğe ara verdiğim için yeni sistemler eskisi gibi gelmiyor verin MMX100 koşturayım ama yaş 40'ı geçince bizim de zamanımız geçiyor :D

Teşekkürler Recep bey, bir de USB şase koruma üzerine bir araştırma mümkün müdür? Dron veya makine programlama yapan kişilerde USB şase aşırı derecede fazla bende elimden geldiğince bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışan biriyim. Sizden de eskiyim ama ara ara mesleğe ara verdiğim için yeni sistemler eskisi gibi gelmiyor verin MMX100 koşturayım ama yaş 40'ı geçince bizim de zamanımız geçiyor :D
Bu sorunla ilgili olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa bu başlı başına başka bir sorun mu?

Bu başlı başına başka bir konu, dediğinizi anladım yeni bir konu başlığı açmam gerekir mi? O yüzden bu şekilde sordunuz sanırım.

Sorun çözüldü, yeni BIOS çipi takılarak sıfır BIOS yazılarak halledildi.

Son düzenleme:
Çözüm
Yok hiç denemedim, yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum geçmiş olsundan fazla bir şey diyemem. Şu an ben de Dell'den aldığım 2014 yılından kalma PC'den yazıyorum. Arık hatayı almıyorum fanı arada bir temizliyorum aynı ses sadece başlangıçta hafif bir çıkıyor daha da çıkmıyor. Yeni PC almayı tercih etmek en iyisi olacaktır sizin için. Ben de PC'yi yakında çöpe atacağım. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı