Aleyhe edilen tehdit ile karakola başvurulabilir mi?

okdsgn

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Designer (Tasarımcı)
Selamlar. 2024 yılında babaannemin oturduğu apartmanın yanındaki balkondan komşu beni tehdit etmeye başladı. Bana, "seni pis ederim, senin kafanı kırarım çocuk" dedi. Ama o anlık video kaydı almayı unuttum. Bir daha böyle bir olay yaşarsam ve elimde video kanıtı olursa karakola başvurabilir miyim? Ya da diyelim ki o an videoya almayı unuttum. Bu konuda iddiamı ispatı ile mi yükümlü olurum?
Not: Komşu defalarca kez polise şikayet edilmiş ve hiçbir şey yapılmamıştır.

Ve şunu da eklemeliyim. Bahsi geçen kişi edilen (tahminen) 10 kişi daha bu konuda karakola başvurmuştur.

Son düzenleme:
Video kanıtınız varsa, karakola başvurabilir ve tehdit suçuyla ilgili şikayetçi olabilirsiniz. Eğer video kaydınız yoksa, iddianızı desteklemek için tanıklar, yazılı mesajlar veya diğer delillerle de başvurabilirsiniz. İspat yükümlülüğü genellikle şikayetçiye aittir, ancak delillerle desteklenen bir iddia, suçun işlendiği yönünde güçlü bir kanıt oluşturur.

Video kanıtınız varsa, karakola başvurabilir ve tehdit suçuyla ilgili şikayetçi olabilirsiniz. Eğer video kaydınız yoksa, iddianızı desteklemek için tanıklar, yazılı mesajlar veya diğer delillerle de başvurabilirsiniz. İspat yükümlülüğü genellikle şikayetçiye aittir, ancak delillerle desteklenen bir iddia, suçun işlendiği yönünde güçlü bir kanıt oluşturur.
Hocam bu bahsettiğim kişi evli ve bu konuda eşini tanık olarak gösterip bu konuda şikayetçi olabiliyor muyum? Bahsettiğim adamın eşi bu olayla ilgili bizden de bir şikayet aldı.

Tabi ki ispat lazım. Yoksa herkes birbirini şikayet ederdi di mi? Ayrıca böyle ufak şeylere genellikle polis memurları uzlaşmacı yaklaşır. Gerçekten rahatsız iseniz dava açılması lazım.
Ben şimdi 15 yaşındayım. Bu konu ile ilgili polis bu konuya yoğunlaşır mı? Yoksa yaş farketmeksizin uzlaşma yoluna gider mi?

Hocam bu bahsettiğim kişi evli ve bu konuda eşini tanık olarak gösterip bu konuda şikayetçi olabiliyor muyum? Bahsettiğim adamın eşi bu olayla ilgili bizden de bir şikayet aldı.

Ben şimdi 15 yaşındayım. Bu konu ile ilgili polis bu konuya yoğunlaşır mı? Yoksa yaş farketmeksizin uzlaşma yoluna gider mi?
Uzlaşmaya gider. Dediğim gibi ciddi şeyler için dava açmak lazım.

Video kaydınız olmadığı için hiçbir şey yapamazsınız. Video kaydınız bulunsa dahi dediğiniz gibi o kadar şikayet edilmesine rağmen bir şey olmadıysa sizde bir şey yapamazsınız demektir. Haksızlığa sessiz kalın.

Ben şimdi 15 yaşındayım. Bu konu ile ilgili polis bu konuya yoğunlaşır mı? Yoksa yaş fark etmeksizin uzlaşma yoluna gider mi?

Eş olaya şahit olduysa tanıklık yapabilir şikayetçinin iddiaları ve diğer delillerle desteklenmesi gerekebilir.

Hocam tehdit bir suç, gerekli yere suç duyurusunda bulunun. Video kaydı ile yani ispat ile.

Eş olaya şahit olduysa tanıklık yapabilir şikayetçinin iddiaları ve diğer delillerle desteklenmesi gerekebilir.
Hocam adamın eşi olaya şahit değil. Ama bu konuyu (süreki birilierine tehdit salladığını) biliyor. Hatta bu konuya ilgili dediğim gibi bir kesim adamın eşiyle konuştu, Kimisi de polise başvurmuş. Ve adam da hasta zaten. Kendisi bildiğim kadarıyla beyin ameliyatı olduktan sonra kafası iyice gitmiş. Hatta bu adamla biz babaannemin evin tadilatında da sıkıntı yaşadık. Ailemden öğrendiğime göre ben bu konuyla ilgili karakola gitsem bile hiç bir şey yapamayacaklarını söyler dediler.

Hocam tehdit bir suç, gerekli yere suç duyurusunda bulunun. Video kaydı ile yani ispat ile.
Bu konuda ailemi tanık olarak göstersem yalancı şahitliğe mi girer? Çünkü ailem bu olaya tanıklık etmedi. Ve bu konuda yanıma alabileceğim sağlam deliller sunacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı