Aleyhe edilen tehdit ile karakola başvurulabilir mi?

Hocam adamın eşi olaya şahit değil. Ama bu konuyu (süreki birilierine tehdit salladığını) biliyor. Hatta bu konuya ilgili dediğim gibi bir kesim adamın eşiyle konuştu, Kimisi de polise başvurmuş. Ve adam da hasta zaten. Kendisi bildiğim kadarıyla beyin ameliyatı olduktan sonra kafası iyice gitmiş. Hatta bu adamla biz babaannemin evin tadilatında da sıkıntı yaşadık. Ailemden öğrendiğime göre ben bu konuyla ilgili karakola gitsem bile hiçbir şey yapamayacaklarını söyler dediler.

Hocam moralinizi kırmak istemem ama şikayetle onunla şunla bir yere varamazsınız ufak bir ceza alır gene yapar. En iyisi bulaşmayın veya sizde bir şeyler yapın.

Hocam adamın eşi olaya şahit değil. Ama bu konuyu (süreki birilierine tehdit salladığını) biliyor. Hatta bu konuya ilgili dediğim gibi bir kesim adamın eşiyle konuştu, Kimisi de polise başvurmuş. Ve adam da hasta zaten. Kendisi bildiğim kadarıyla beyin ameliyatı olduktan sonra kafası iyice gitmiş. Hatta bu adamla biz babaannemin evin tadilatında da sıkıntı yaşadık. Ailemden öğrendiğime göre ben bu konuyla ilgili karakola gitsem bile hiç bir şey yapamayacaklarını söyler dediler.

Bu konuda ailemi tanık olarak göstersem yalancı şahitliğe mi girer? Çünkü ailem bu olaya tanıklık etmedi. Ve bu konuda yanıma alabileceğim sağlam deliller sunacak bir şey yok.
Hocam bir kere tehdit ettiyse bir kez daha eder, siz kanıt oluşturmaya çalışın.

Hocam moralinizi kırmak istemem ama şikayetle onunla şunla bir yere varamazsınız ufak bir ceza alır gene yapar. En iyisi bulaşmayın veya sizde bir şeyler yapın.
İstesem adama ben de küfür ederim yada tehdit ederim. Gerekirse bu işe anneye küfür de eklerim. Ama benim bir onurum var. Ve bu konuda ben konuşşsam başım genelde belaya girer. Mesela ben ilk başta mesleki teknik anadolu lisesine gidiyordum ve 17 Eylül gibi bir çocuğun annesine sövmüştüm. Ve çocuk beni akşam tehdit mesajı yolladı. (Konu çözüldü.) O olaydan sonra kimseye olabildiğince küfür etmemeye başladım. Zaten o yüzden adama bir şey diyemedim.

Hocam bir kere tehdit ettiyse bir kez daha eder, siz kanıt oluşturmaya çalışın.
Deneyeceğim. Ama artık bende travma haline geldi. Evin önünden rahat geçemez oldum. Dışarıya çıkarken bile kapı deliğine bakar oldum. Adamın tipi korkunç. Hatta adam benim iki kez rüyama girdi.

Hocam bu yorumunuza katılmıyorum. Bir insana yapılan suçun cazası olmalı.
Helal olsun. Çok iyi bir cevap. Ama reşit olmayan birinin demen lazımdı. Önemli değil.

Malum ülkede suçlu kişi yerine masumları alıyorlar içeri. O yüzden şikayet etseniz de hiçbir şey olmayacak. En fazla 1 hafta yatar -o da kesin değil-, ondan sonra sataşmaya devam eder.

Bu tarz durumlarda şikayet eden kişi bile bir yerde korkar. Benim şikayet ettiğimi anlarsa bu sefer fiziki olarak zarar vermek ister falan diye. Normalde yaşanmaması gereken durumlar ama malum.

Selamlar. 2024 yılında babaannemin oturduğu apartmanın yanındaki balkondan komşu beni tehdit etmeye başladı. Bana, "seni pis ederim, senin kafanı kırarım çocuk" dedi. Ama o anlık video kaydı almayı unuttum. Bir daha böyle bir olay yaşarsam ve elimde video kanıtı olursa karakola başvurabilir miyim? Ya da diyelim ki o an videoya almayı unuttum. Bu konuda iddiamı ispatı ile mi yükümlü olurum?
Not: Komşu defalarca kez polise şikayet edilmiş ve hiçbir şey yapılmamıştır.

Ve şunu da eklemeliyim. Bahsi geçen kişi edilen (tahminen) 10 kişi daha bu konuda karakola başvurmuştur.

Elinde herhangi bir kanıt yok ise, karakola gidip şikayetçi olsan bile, polis hiçbir şey yapamaz. "Bu bana böyle yaptı, böyle dedi." dersen, polis senden, onları sana yaptığına/söylediğine dair illa ki bir kanıt isteyecektir. Ama bence sen o toplara hiç girme derim. Çünkü elinde kanıt olsa bile, karşı taraf "Bana zorla kendisi söyletti onları." der, yine bir şekilde sıyrılır işin içinden.

"Bana zorla kendisi söyletti onları." der, yine bir şekilde sıyrılır işin içinden.
Hocam durum şöyle. Şimdi elimde bir video kanıtı var. Ve video kesitinde bana ettiği tehditler var. Bu adam bana zorla söyletti dese bile zorla söyletildiğine dair bir delil lazım. O yüzden haklı taraf mağdur olarak gözükür.

Hocam durum şöyle. Şimdi elimde bir video kanıtı var. Ve video kesitinde bana ettiği tehditler var. Bu adam bana zorla söyletti dese bile zorla söyletildiğine dair bir delil lazım. O yüzden haklı taraf mağdur olarak gözükür.

Zaten elinde hiçbir kanıt yoksa, (Para cezası bile olsa) illa ki bir ceza alacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı