Aleyna Tilki yeni Sezen Aksu mu?

Üst segment bir kulaklık ile dinleyince sesini daha iyi analiz edebiliyor insan. Şu lanet EGOSUNDAN kurtulmasını bekliyorum tez zamanda :) Hakkında hayırlısı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Keşke alsa arkasına şöyle güzel orkestrayı, dıptıs dıptıstan, popüler müzikten kurtulsa, arkasında gümbür gümbür çalan güzel bir ekiple böyle sesini "sade" olarak kullanıp söylese de listemin başında yer alsa dinlesem her gün.
 
Türkiye'de, "gerçek sanatçılara" yeterince değer verildiğini düşünmüyorum... Aleyna Tiki ve diğer milyonlarca dinlenen "çakma" sanatçılara gelene kadar. ne isimler var güzelim ülkemizde... Aleyna, daha çok genç ve yolun başında... Yetenekli birisi olabilir ama "popüler kültür" etkisi altında... Dediğim gibi milyonlar dinlenen bu isimlere gelene kadar kimler kimler var... Ülkemizde "Tellilerin Efendisi" olarak bilinen Erkân Oğur gibi bir sanatçının, Aleyna Tilki ve diğer milyonlar dinlenenlerin yanında çok sönük dinlenme oranlarında olması içler acısı... Bu ülkede, Yavuz Çetin, Özgür Abbak, Erkan Oğur, Şebnem Ferah gibi sanatçılar varken,
ülkemizin "çakma sanatçılarının" bir tarafları ile yazdıklari saçma şarkı sözleri ile dolu, basit altyapılı şarkılarının milyonlar dinlenmesi, açıkçası bana biraz koyuyor... Ne yeteneklerin harcandığını tahmin bile edemezsiniz bu ülkede...
 
Sanatçının yaptığı eseri değerlendireceksek onu sanatçının karakteristik özelliklerine göre değil eserin kalitesine göre değerlendirmeliyiz. Aleyna'yı ne takip ederim, ne dinlerim. Reytinge oynayan, genç, cahil, karaktersiz biri olduğunu da biliyorum. Bunu yaşına da bağlamıyorum. Zira o yaşlarda neler neler yapanlar var. Kısa sürede büyük bir popülarite yaşadığı için kendini fazla beğenmiş bir ergen sadece.

Burada konu alınan Aleyna ve karakteri değil. Onun yaptığı bir eser. Şarkısını dinledim, fena değil. Açıp neşeli olduğum zaman dinleyeceğim bir şarkı değil ama berbat ötesi de diyemem.

Hapishanedeki koğuş arkadaşının karısına aşk mektupları yazan şairler de oldu geçmişimizde. Ama adamların dili, kalemi vardı. Bir yazarlardı, tam yazarlardı. Bak bu da karaktersiz bir insan ama eseri 10 numara. Eserine saygı duyarım, onu yaptığı için ona da saygı duyarım ama o şairi sevmem. Aleyna'ya da öyle yaklaşılmalı.
 
wallpaper-394346.jpg


Klipte sanki Scarlett'e benzetmiş kendini. Ses var var da karakterinin level atlaması lazım biraz. Böyle deyince online oyun gibi geldi bak şimdi. :)
 
Ben bu tarz konularda şöyle bakarım kişinin şahsına değil umuma yaptığına. Kişi çok kötü bir insan olabilir ama insanlara sunduğu önemlidir. Burada ki kişi yani Aleyna Tilki kendini beğenmiş, egoist, şımarık, vb... gibi şeyler denebilir belki öyledir belki değildir burası tartışılır ama kendisi bir ses sanatçısı olarak o aleme sundukları önemlidir. Kişinin kendisine değil de yaptıklarına dikkat etmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Şarkılarını illa ki gittiğimiz mekanlarda veya radyoda duydum ama listeme eklemem orası ayrı konu pop tarzı müzik dinleyen bir insan değilim. Sezen Aksu olur mu olmaz mı konusuna gelirsek belki şu an bir Sezen Aksu değil ama popülerliği Sezen Aksu kadar olmuş durumda.
 
1) Çok detone oluyor
2) Çok çabuk parladı, bu yüzden taşlanıyor
3) Burnu çok havada, ayrıca çok züppe davranıyor.
Bunlar dışında bence bir sıkıntı yok.
Eki Görüntüle 306269

Klipte sanki Scarlett'e benzetmiş kendini. Ses var var da karakterinin level atlaması lazım biraz. Böyle deyince online oyun gibi geldi bak şimdi. :)
Tırnağı bile olamaz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı