Çözüldü Alfais 4391 M.2 NVMe SSD ngff to PCI-e 3.0 X1 adaptör işe yarar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
1.048
Çözümler
3
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS Prime H310M-K anakart sahibiyim ve anakartımda M.2 slotu bulunmuyor. 2 adet PCI-e X1 slotu bulunuyor bu dönüştürücüden alsam NVMe M.2 SSD kullanabilir miyim? Fiyatı uygun olduğu için denemekten zarar gelmez diye düşünmekteyim.
Link:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hızı konusunda emin değilim ama PCIe 3.0 ise 1000 MB/s civarı olacaktır. Halihazırda mSATA SSD'ler 600 Mb/s hız verebiliyor, ben olsam mSATA SSD veya SATA 3 SSD alırdım. Elinde halihazırda varsa kullanmaya değer.
Slot PCIe 2.0 destekli olduğu için teorik olarak en fazla 500 MB/s hız alabilirsiniz. Pratikte sanırım 400-500 MB/s arası bir hızınız olur.

310.png

 
Slot PCIe 2.0 destekli olduğu için teorik olarak en fazla 500 MB/s hız alabilirsiniz. Pratikte sanırım 400-500 MB/s arası bir hızınız olur.

Eki Görüntüle 609748
Nerden bulup aldıysam şu anakartı onada şaşırıyorum alırken ne düşünüyordum diye. Teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı