Algoritma kurma sorunu

Merhaba arkadaslar.
Bir anlık hevesle bilgisayar programcılığı bölümünü okumaya başladım, fakat algoritma kuramıyorum. Tanıdığım birçok kişi önemli olan algoritma kurmak kalanını bir şekilde halledersin dedi. Çalışmaya başladım YouTube üzerinden birçok video izledim yine anlamadım. Sırf bugün sizden kaynak önerisi alabilmek için sayfaya üye oldum. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Kısa zamanda nasıl algoritma mantığını anlarım?

Algoritma sonuca giden yoldur,ben algoritmayı kafamdan uydurduğum sorularla öğrendim. Programlama için öncelikle değişkenlerden veya döngülerden bahseden birisinin ne dediğini anlaman gerekli. Bunları biliyorum dedikten sonra kendi kendine soru sorup cevabını bir algoritmaya döküp kodlamaya başlayacaksın. Mesela;
2000 sayısının tersini yazdırmak istiyorum dediğinde bunun algoritması üstünkörü şöyle olacaktır;
sayı belirleme,sayının her karakterini indexleme (örn:2-0-0-0),indexleri sondan başa sıralama,sıralanan indexleri yazdırma VS ne istiyorsan artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı