Yalnız ben Yazılım Mühendisliği filan okumuyorum. İnternet üzeriden öğreniyorum. Ondan dolayı soruyorum. Bu durumda benim nasıl işime yarayacak?Ileri matematik ogrenmene gerek yok.
Yazilim muhendisligi icin Calculus, Lineer, Statistics/Probabilty 3 lusunu bilmek yeterli.
Zaten herhangi bir fakulte bransi mezununun Calculus bilmesi gerek.
Algoritma gelistirmenin kendisi zaten matematik. Ek olarak yazilim muhendisliginin teorik egitimi icin de matematik gerekli. Ayrica matematik bilmeden herhangi bir resmi 90 derece donduremez, isletim sisteminde calisan binlerce thread'i 16 cekirdekli islemciye optimal dagitamaz, kredi kartlarini sifreleyemez , veri tabani sistemleri yazamaz, trafikli bir cuma aksaminda evine en yakin yolu bulamazsin; algoritmik olarak.
Hazir library kullanarak ustte saydigim seylerin bir kismini yazanlar cehaletin verdigi guvenle "4 islem yetiyor" cikarimi yapabiliyor.
Yani adam açıkça yazmış hala daha ne işime yarayacak diye soruyorsan ben cevaplayayım hiçbir işine yaramaz kafana göre takıl.Yalnız ben Yazılım Mühendisliği filan okumuyorum. İnternet üzeriden öğreniyorum. Ondan dolayı soruyorum. Bu durumda benim nasıl işime yarayacak?
Yalnız ben Yazılım Mühendisliği filan okumuyorum. İnternet üzeriden öğreniyorum. Ondan dolayı soruyorum. Bu durumda benim nasıl işime yarayacak?
Öğrenmen gerektiğini nereden çıkardın? Hem de ileri düzey?Algoritmada veya programlamada ileri düzey matematik ne işe yarıyor? Öğrenmem neden gerekli?
Yani ben kullanıldığını sanıyordum ondan sordum.Öğrenmen gerektiğini nereden çıkardın? Hem de ileri düzey?
Evet sık sık kullanılıyor ama öğrenme aşamasında pek gerek olmuyor. Ayrıca hobi olarak yapıyorsan sana lazım olmaz.Yani ben kullanıldığını sanıyordum ondan sordum.
Hobi olarak değil de oyun programlama için öğreniyorum. Oyun programlama da matematik yeri geldiğinde çok lazım oluyor. Algoritmada da ne denli kullanılıyor filan diye düşünüyordum. Ondan sordum. Matematik ortalama hangi seviyede bilinmesi gerekiyor peki? Açıkçası sorunuzu merak ettim.Evet sık sık kullanılıyor ama öğrenme aşamasında pek gerek olmuyor. Ayrıca hobi olarak yapıyorsan sana lazım olmaz.
İstersen sana örnek vereyim ileri düzey matematik bilmeden yapmaya çalış.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.