Algoritmada ya da programlamada ileri matematiğin yeri neresidir?

Hobi olarak değil de oyun programlama için öğreniyorum. Oyun programlama da matematik yeri geldiğinde çok lazım oluyor. Algoritmada da ne denli kullanılıyor filan diye düşünüyordum. Ondan sordum. Matematik ortalama hangi seviyede bilinmesi gerekiyor peki? Açıkçası sorunuzu merak ettim.
Ben elektrik ve elektronik mühendisiyim, oyun geliştiricisi olmadığım için o alanda bilgim az ancak basitce şöyle örnek verebilirim, mesela gerçekçi tank savaşı oyunu yapıyorsun diyelim. Tank ile ateş ettiğinde merminin fiziksel ve hedefin isabet ettiği yerde zırhın delinip delinmeyeceğini hesaplarını yapman lazım. Hava sürtünmesi yüzünden mermi zaman geçtikçe yavaşlayacak ve yer çekimi ve hız faktörü doğrultusunda merminin isabet edeceği yer değişecek belki toprağa düşecek. Nereye gideceği hesaplanmalı. Hadi düşman tanka isabet etti diyelim tankın bir zırhı var o zırhı bu mermi delebilecek mi bunu da hesaplamak lazım. Mermi yüksek bi açıyla da isabet etmiş olabilir o zaman merminin sekmesi gerekiyor. Bunları ileri düzey matematik olmadan nasıl yapacaksın?
Algoritma kavramını anlayamamışsınız biraz daha kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.
Şuanki düşüncene göre algoritma nedir sence?

Algoritmayı öğrenme aşamasındayım zaten. Algoritma kısaca bir işi yaparken gerçekleştireceğimizi adımların tamamının sıralı ve düzenli bir şekilde listelenmesi diyebilirim. Verdiğiniz örnek anladığım kadarıyla fizik kurallarını da içeriyor matematik konularından trigonometri filan da içeriyor. E tabii bunları yapabilmek için ileri matematik gerekiyor haklısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı