Ali Express'ten i5-2540M işlemci alınır mı?

Hocam paylaştım otoları unutmayın da.
Görmemişim hemen bakıyorum
Hocam laptopun tahmin ettiğim gibi HM65 chipsetli, bu chipset 3. nesil desteği de sunuyor.
Ayrıca laptopunun tam modeli "HP Pavilion G6-1670".
Buradaki konuya bakarak BIOS'unu güncelleyebilirsin. Güncelledikten sonra 3. nesillerle uyumlu olacaktır.
Buradan da 250 liraya i5 3230M alabilirsin. Bulduğum en uygun ilan bu.

Hocam buraya bakar mısını, buradan anlaşılır mı gangi işlemciler desteklediği, buldum da bir yerden.

Evet, bu listedeki işlemciler rPGA988B soketine sahip işlemciler. Anakartının BIOS'u güncelse bunları takabilirsin. Ancak şuanki işlemcin 35W olduğu için 45W veya 55W bir işlemci takarsan fazla ısınır. Sana linkini attığım i5 3230M işlemci de 35W'lık bir işlemci; dolayısıyla anakartınla ve soğutma sisteminle uyumlu.

Olay tam olarak 4 siparişte başıma geldi kargo teslim edildi gözüküyor (nasıl olabiliyor anlamıyorum herhangi bir kod söylemedğimiz halde) ancak kargo teslim edilmiyor. Sadece ben değil yakın konumda yaşayan bazı tanıdıklarımda yaşadı bu durumu.

O zaman sizin sorununuz Aliexpress'le değil PTT ile.

Evet, bu listedeki işlemciler rpga988b soketine sahip işlemciler. Anakartının BIOS'u güncelse bunları takabilirsin. Ancak şu anki işlemcin 35W olduğu için 45W veya 55W bir işlemci takarsan fazla ısınır.

Evet, dediğini anladım peki siteye girince sağ tarafta W değerlerine bakınca 35 olanlardan almak daha mantıklı ama aşağıda 55'lerin altında 35'ler var pentiumb adında ya da celeronb gibi, isimleri havalı geldi bu i5 3250M gibi olanlardan daha mı iyiler bilmediğimden osrdum yanlış bir şey almayayım.

Hocam Pentium, hele hele Celeron ikisi de i3'den bile kötü işlemciler.

Heee pardon o zaman, peki orada i7 2630 ve 40M'ler var 35 W'lık, hatta i5 3360M ve 80M'ler var onlar alınır mı? Uyumlu mu dur, yoksa sizin dediğini 3230m mi alayım
Hocam bence i5 3230M yeterlidir, diğerlerinin fiyatına baktım da fiyat farkına değecek işlemciler değiller açıkçası. 35W'lık i7'ler de 2 çekirdekli olduğu için büyük bir fark sağlamıyorlar, i7 alınacaksa 45W'lık alınmalı; ancak onlar da senin laptopun soğutmasına meydan okuyacak işlemciler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…