Alibaba'da ürün vergisi gümrük mevzuatına uygun mu?

xyngo

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba Alibaba.com'dan bir adet saat alacağım. Sipariş ozetinde boyle yaziyor. Bu urune kapida daha fazla vergi cikar mi? Ve urunun kendisi 23 dolar kargoyla 33 dolar oluyor, gumruk mevzuatina uygun mu?

Dosya Ekleri

• IMG_1927.jpeg
    IMG_1927.jpeg
    93,3 KB · Görüntüleme: 140
Merhaba. Satın aldınız mı ? Eğer aldıysanız alibaba dan gelen sipariş de gümrükte sorun yaşadınız mı ?

Soru sormuştum yanıt alamadım ancak bu konuyu görenler olursa yanıt olsun. Alibaba'dan ürün satın aldım. Ürün fiyatı 27€ altındaydı(!). Satıcı ürünü FedEx ile gönderdi. Ürün gümrüğe ulaştığında FedEx ile iletişime geçtim vergisini (çin=%60 vergi) ödedim ve bir gün sonra kargomu evime getirdiler. Normal vergisi peşin ödenmemiş aliexpress siparişinden bir farkı olmuyor sürecin.

Soru sormuştum yanıt alamadım ancak bu konuyu görenler olursa yanıt olsun. Alibaba'dan ürün satın aldım. Ürün fiyatı 27€ altındaydı(!). Satıcı ürünü FedEx ile gönderdi. Ürün gümrüğe ulaştığında FedEx ile iletişime geçtim vergisini (Çin=%60 vergi) ödedim ve bir gün sonra kargomu evime getirdiler. Normal vergisi peşin ödenmemiş AliExpress siparişinden bir farkı olmuyor sürecin.

Hocam siz T.C. kimlik no sunu girdiniz mi bir yerlere ben de 11 dolara saat sipariş verdim ama bir yere T.C. girmedim gümrükten geçiyor mu nasıl oluyor o işlem bilginiz var mı acaba? Siz nasıl yaptınız?

Hocam siz T.C. kimlik no sunu girdiniz mi bir yerlere ben de 11 dolara saat sipariş verdim ama bir yere T.C. girmedim gümrükten geçiyor mu nasıl oluyor o işlem bilginiz var mı acaba? Siz nasıl yaptınız?
Hayır hocam TC girmedim. Zaten satıcının doldurduğu invoice ve shipping invoice formunda da TC için bir yer yok. Benim kargom FedEx ile gönderildi. Fedexten kargomu takip ederken gümrüğe girdiğinde uyarı verdi, vergi ödemem için iletişime geçmem gerekti. Bu aşamaya kadar da TC ile hiçbir işim olmadı. Ödemeyi bile takip numarasına göre yaptım.

11$ geçer gümrükten sorun olacağını sanmıyorum. Vergi ödemesinde ise sizin siparişiniz global direct line, yunexpress, 4PX, cainiao gibi firmalarla gelecekse dağıtımı muhtemelen PTT yapar ve PTT de gümrük vergisini kapıda ister.

Hayır hocam TC girmedim. Zaten satıcının doldurduğu invoice ve shipping invoice formunda da TC için bir yer yok. Benim kargom FedEx ile gönderildi. Fedexten kargomu takip ederken gümrüğe girdiğinde uyarı verdi, vergi ödemem için iletişime geçmem gerekti. Bu aşamaya kadar da TC ile hiçbir işim olmadı. Ödemeyi bile takip numarasına göre yaptım.

11$ geçer gümrükten sorun olacağını sanmıyorum. Vergi ödemesinde ise sizin siparişiniz global direct line, yunexpress, 4PX, cainiao gibi firmalarla gelecekse dağıtımı muhtemelen PTT yapar ve PTT de gümrük vergisini kapıda ister.
Hocam çok teşekkür ederim FedEx ile aldım ben de iki gündür aklımdaydı bu soru cevabınız çok yardımcı oldu gerçekten. Teşekkürler cevabınız için

Hocam çok teşekkür ederim FedEx ile aldım ben de iki gündür aklımdaydı bu soru cevabınız çok yardımcı oldu gerçekten. Teşekkürler cevabınız için
Rica ederim hocam. Gece olduğu için dikkat etmemişim, asıl konuyu detaylı yazmamışım. Kargonuz istanbula geldiğinde gümrük işlemleri sırasında fedex takip sitesinde

"Teslimat istisnası
Tutuldu, ödeme alınamadı"

şeklinde bir uyarı gelecek, fedex ile ilk siparişiniz ise mail adresiniz onlarda olmadığı için müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor. Şu takip numaralı kargom için vergi ödemem var yardımcı olur musunuz diyorsunuz. Müşteri hizmetleri sizden mail adresi isteyecek, size bir mail gönderecekler iban atacaklar gümrük verginiz şu kadar, şu ibana şu kadar ödeme yapın ve ödeme dekontunu şu adrese mail olarak gönderin yazacaklar. Ödemeyi gönderdikten sonra ertesi gün ödemeniz alındı diye onaylıyorlar sonrası zaten teslimat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı