Soru sormuştum yanıt alamadım ancak bu konuyu görenler olursa yanıt olsun. Alibaba'dan ürün satın aldım. Ürün fiyatı 27€ altındaydı(!). Satıcı ürünü FedEx ile gönderdi. Ürün gümrüğe ulaştığında FedEx ile iletişime geçtim vergisini (Çin=%60 vergi) ödedim ve bir gün sonra kargomu evime getirdiler. Normal vergisi peşin ödenmemiş AliExpress siparişinden bir farkı olmuyor sürecin.
Hayır hocam TC girmedim. Zaten satıcının doldurduğu invoice ve shipping invoice formunda da TC için bir yer yok. Benim kargom FedEx ile gönderildi. Fedexten kargomu takip ederken gümrüğe girdiğinde uyarı verdi, vergi ödemem için iletişime geçmem gerekti. Bu aşamaya kadar da TC ile hiçbir işim olmadı. Ödemeyi bile takip numarasına göre yaptım.Hocam siz T.C. kimlik no sunu girdiniz mi bir yerlere ben de 11 dolara saat sipariş verdim ama bir yere T.C. girmedim gümrükten geçiyor mu nasıl oluyor o işlem bilginiz var mı acaba? Siz nasıl yaptınız?
Hocam çok teşekkür ederim FedEx ile aldım ben de iki gündür aklımdaydı bu soru cevabınız çok yardımcı oldu gerçekten. Teşekkürler cevabınız içinHayır hocam TC girmedim. Zaten satıcının doldurduğu invoice ve shipping invoice formunda da TC için bir yer yok. Benim kargom FedEx ile gönderildi. Fedexten kargomu takip ederken gümrüğe girdiğinde uyarı verdi, vergi ödemem için iletişime geçmem gerekti. Bu aşamaya kadar da TC ile hiçbir işim olmadı. Ödemeyi bile takip numarasına göre yaptım.
11$ geçer gümrükten sorun olacağını sanmıyorum. Vergi ödemesinde ise sizin siparişiniz global direct line, yunexpress, 4PX, cainiao gibi firmalarla gelecekse dağıtımı muhtemelen PTT yapar ve PTT de gümrük vergisini kapıda ister.
Rica ederim hocam. Gece olduğu için dikkat etmemişim, asıl konuyu detaylı yazmamışım. Kargonuz istanbula geldiğinde gümrük işlemleri sırasında fedex takip sitesindeHocam çok teşekkür ederim FedEx ile aldım ben de iki gündür aklımdaydı bu soru cevabınız çok yardımcı oldu gerçekten. Teşekkürler cevabınız için
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.