Alienware 15 FPS Sorunu

Daha fazla  
Oyunlarda ekran kartım tam anlamıyla kendini kullanamıyor. Laptopu ilk aldığımda her şey normaldi ama şimdi yüksek ayarlarda 150 FPS aldığım CS:GO'da en düşük ayarlarda 30 FPS'i geçemiyor. GPU kullanımı %20'lerde dahili ekran kartının da aynı yüzdelerde.

Sanmıyorum bundan kaynaklanıcağını ama laptop şarj olmuyor, pil bozuk sürekli prize takılı.

csgo_2017_06_06_23_29_15_873.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının arızalı olma ihtimali var o zaman. Ya da bir sebepten entegre ekran kartına geçiyor kullanıyor olabilir.
Olabilir çünkü entegre ekran kartını iptal edip oyuna girmeye çalıştığımda otomatik aktif oluyor entegre ekran kartı. Ama MSI Afterburnerdaki değerlerde kullanılmıyor gözüküyor NVIDIA GTX965M %25 kullanılıyor gözüküyor.

Bir de entegre ekran kartını devreye sok ve oyuna gir. aynı FPS oluyor mu diye bak. Aynıysa laptopun otomatik olarak entegreye atıyor demektir. Eğer olmuyorsa (daha düşük ise) ekran kartın arızalıdır. Şöyle bir genelleme bakınca zaten ekran kartı arızalı gözüküyor. Şuanlık entegre ile idare edin daha sonra yeni laptop alırsınız.

Bir de entegre ekran kartını devreye sok ve oyuna gir. aynı FPS oluyor mu diye bak. Aynıysa laptopun otomatik olarak entegreye atıyor demektir. Eğer olmuyorsa (daha düşük ise) ekran kartın arızalıdır. Şöyle bir genelleme bakınca zaten ekran kartı arızalı gözüküyor. Şuanlık entegre ile idare edin daha sonra yeni laptop alırsınız.
Ekran kartı arızalıysa tamir ihtimali yok mu ? 4000 TL verdim ben laptopa ömrü bu kadar düşük olamaz.

Ekran kartı arızalıysa tamir ihtimali yok mu ? 4000 TL verdim ben laptopa ömrü bu kadar düşük olamaz.
İhtimal olarak düşük çünkü laptop bozulduğunda genelde garantiye verilir fakat garantisi bittiği için zor olur ama şansınız yok da değil. Tanıdığınız iyi bir tamirciye gösterin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı