Alienware 17 R2 rastgele donuyor

Katılım
16 Şubat 2015
Mesajlar
599
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba değerli forum üyeleri. Alienware 17 R2 cihazımda uzun süredir ciddi bir sorun yaşıyorum ve bunun kaynağını acaba sizlerle beraber bulup kökünden halledebilir miyiz çok merak ediyorum. Cihazım bazen bir anda donup kalıyor ve ben güç tuşuna basılı tutup kapatana kadar hiçbir şekilde herhangi bir tepki vermiyor. WinDbg ile mavi ekran sonrasında oluşan dump dosyasını inceleme imkanım olsa belki bir şekilde sorunu bulacağım ama ne hikmetse cihaz mavi erkan da göstermiyor, olduğu yerde donup kalıyor ve sonrası yok. Herhangi bir cihazda benzeri bir sorun yaşamış olup sonrasında da çözüme kavuşturmayı başaranınız var ise yardımlarınızı bekliyorum.

- Cihazıma bellek testi yaptığımda hata almadım.
- HD Tune Pro yazılımı ile SSD ve HDD donanımlarıma error test yaptım ve bir hata ile karşılaşmadım. Ancak beni korkutan iki madde gördüm.
- SSD için Health sekmesi altında (05) Retired Block Count kısmında 2 yazıyor ve status için ok yerine attention yazıyor.
- HDD için Health sekmesi altında (C7) Interface CRC Error Count kısmında 37 yazıyor ve status için ok yerine attention yazıyor.
- Uzun zaman önce son gördüğüm mavi ekrandan sonra oluşan dump dosyasını incelediğimde sadece nvlddmkm.sys kaynaklı bir adet hata olduğunu gördüm.
- Ne hikmetse arka planda Vivaldi Browser açıkken bu donma sorunlarının çoğunlukla yok olduğunu gözlemledim.
- Cihaz bende olduğu süre zarfında 2 sefer sıfırdan Windows 10 kurdum, sorun başlangıçta da vardı hala daha var.
- Belli başlı 2-3 oyun hariç diğer çoğu oyunumu oynarken 24 saat oynasam da böyle bir sorun yaşamıyorum fakat bir-iki oyunun ana menüsünde mouseuma ellemeden bırakınca bir dakika içinde donuyor cihaz ve webde dolaşırken veya bir uygulamada iş yaparken her an diken üstündeyim. Bu aklıma acaba eskiden tanıdığımız Optimus vs. gibi bir sorun mu sorusunu da getirmedi değil.

Vakit ayırıp yardımcı olmaya çalışan sevgili dostlar hepinize şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
 
Son düzenleme:
Disk hatası gibi geldi bana, harddisk yada SSD, tahminimce harddisk durduktan sonra yeniden başlayamıyor, Windows Gezgini'ni donduruyor. Arkaplanda diski meşgul edecek bir şey yap, dosya aktarımı başlat mesela, ya da HD Tune gibi bir programla yavaş modda sektör taraması başlat, bırak bakalım o şekilde donacak mı.
 
Evet yaptığımdan bahsettiğim error test buydu. SSD ve HDD bu testlerde hiçbir hata vermedi.

Bu arada yazmayı unuttuğum semptomlardan birini ekleyeyim. Arka planda bir şey açık değilken film izlemeye çalıştığımda da en iyi ihtimalle yarım saat içinde cihaz donuyor.
@Recep Baltaş @Ali Güngör Efendim son umudum gerçekten bu forum ve sizlersiniz, bu konuda bana yardımcı olabilirseniz beni dünyanın en mutlu insanı edersiniz :D .

Arkadaşlar merhaba. Son günlerde bilgisayarım üç defa mavi ekran hatası verdi. Öncesinde mavi ekran vermeden hemen donup gidiyordu. Dosyaları da yüklüyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör
Google Drive - Minidump
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı