demirelenes
Hectopat
Herkese hayırlı forumlar dilerim. Başlıkta da belirttiğim üzere cihazımda aşırı ısınma mevcut. Bundan 3 ay önce fan temizliği ve termal macun yenilemesi yaptırdım, ilk bir iki gün sıcaklık değerleri normale dönmüştü. Ama sonrasında yine ısınmaya başladı. GPU oyunlarda 80-85 derecede seyrederken CPU ise 90-100 derecelere ulaşıyor, hatta 100 dereceye geldiğinde otomatik olarak frekansı düşürüyor, bu da oyunlarda ani FPS düşmelerine sebep oluyor.
Yabancı forumlarda da araştırma yaptım, Alienware için özellikle CPU 100 dereceye kadar normal diyorlar. Fakat düzgün bir şekilde oyun oynayamıyorum. İstanbul içi tavsiye edeceğiniz donanımlı bir teknik servis varsa tavsiyelerinizi alabilirim, tekrardan termal macun yenilemesi yaptıracağım.
İşlemci: Intel i7 7820HK
RAM: 32 GB DDR4
Ekran Kartı: NVIDIA GTX1080 8 GB
İşletim Sistemi: Windows 11 Home Lisanslı
SSD: Samsung 960 EVO 2 TB
Yabancı forumlarda da araştırma yaptım, Alienware için özellikle CPU 100 dereceye kadar normal diyorlar. Fakat düzgün bir şekilde oyun oynayamıyorum. İstanbul içi tavsiye edeceğiniz donanımlı bir teknik servis varsa tavsiyelerinizi alabilirim, tekrardan termal macun yenilemesi yaptıracağım.
İşlemci: Intel i7 7820HK
RAM: 32 GB DDR4
Ekran Kartı: NVIDIA GTX1080 8 GB
İşletim Sistemi: Windows 11 Home Lisanslı
SSD: Samsung 960 EVO 2 TB