Alienware 4K Curved OLED monitör alınır mı?

Nvidia sever olarak 5000 serisinin GDDR7 dışında abartıldığını düşünüyorum. 3000 ve 4000 serisi arasındaki farkı bir anımsatmak isterim. Arada devasa fark vardı, örneğin 3070 ve 4070 gibi ve ayrıca güç tüketimi fena düşmüştü. Bu nesilde hem güç tüketimi arttı hem de VRAM miktarı aynı kaldı. GDDR7 olsa bile 5090 dışında 256 bit bant genişliği var 5080-5070 Ti'de. 5070 zaten 192 bit. Aslında Nvidia kendisini bir MFG ile iyi pazarladı. 4070 ile OLED'e bulaşılmayacak bir şey yok. İnternette test videolarını izleyin görün DLSS balanced ile rahat 60 fpsyi geçiyor her oyunda. Texture kalitesini de Supreme değil ultra yaparsın. 5000 serisi atlanmalı eğer şuanda 2000 serisi vs. varsa geçilir ancak 4000'den kesinlikle geçilmez. Söylediklerim düşünülünce 5000 serisi mantıklı değil adamlar GDDR7 koyup multi FG koymuş güç tüketimini arttırmış ve bunu pazarlamış. 550$'a 4090 seviyesinde bir kart imkan ötesi.

Bunun yanında 5070 4070'den biraz daha güçlü. Üreteceği (yapay) kareler ile sözde 4090 olacak ancak 4070 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki 30 fps alamadığınız oyunda FG açmak hiç bir işe yaramıyor. 60 alırken FPS yi 150 yapsa bile o görüntü 150 FPS gibi gelmiyor yine 60 hissettiriyor. 4070 ilk çıktığında almış birisi ve bu kartla pek çok oyun oynamış birisi olarak söylüyorum bunu. Nvidia güzel hype yaptı ama kartlar piyasaya çıksın biraz olsun donanım ve teknoloji kanallarını takip edenler nesiller arasında ciddi bir fark olmadığını görecekler.

5090 ile 4090 olayı da aynı şekilde arada %50 kesinlikle fark yok. Maks %25 daha güçlü ve fiyat olarak da 4090'dan 400 Dolar daha pahalı...

Indiana Jones oynuyorum şuan günlük 1 saat kadar ve ray tracing açmayı bırak ultra-very ultra-supreme şeklinde giden ayarlarda supreme'e aldığımda VRAM uyarısı veriyor 2K'da ve saç ve bir kaç ayarı bir tık altına almak durumunda kalıyorum ray tracing den bahsetmiyorum bile. Kısacası 5070 kesinlikle 4090'ın tırnağı etmez.
Güncel olarak RTX 4070 kullanıyorum ben de memnunum şahsen.
QHD 280HZ monitörle beraber gerek FPS gerek AAA oyunlarda üzmüyor. Dediğiniz gibi çoğu yazılımını kullanma gereği duymuyorum, bu konuda biraz overrated olacağı belli RTX 5070 in.
Yalnız RTX 4090 dengi demek NVIDIA için oldukça iddia dolu bir cümle.
Açıklamaları vesaire izlemedim ama karşılaşmalar çıkmaya başladığında, RTX 4070 ile arasında en az %40 fark olmadığı sürece ben de geçmeyi düşünmüyorum.
Sonuç olarak yeni bir kart alacak olsaydım tabii ki incelemeleri bekleyip ona göre seçim yapardım.
Bu arada güncel sisteminizle BF2042 oynadınız mı? Ben zaman zaman ultra ayarlarda drop yiyorum oyuna özel mi yoksa bir problem mi var bilmek isterim QHD monitör ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı