Alienware AW3225QF sorunlu mu?

Metin netliği en iyi olan OLED monitor şu an bende almayı planlıyorum. Türkiye'de yok henüz.

Benzer panele sahip ürünler mevcut. ASUS olanını aldım ben, memnunum.

Benzer panele sahip ürünler mevcut. ASUS olanını aldım ben, memnunum.

Bu sene çıkanlar arasında 1'e ASUS 2'ye artık Alienware'i koyabilirim sorunlarını çözdüler. Aralarında uçurun yok curve isteyen Alienware düz isteyen ASUS'a gitsin.

AW3423DWF modelini kullanıyorum. Tek kelimeyle muazzam bir panel. çok memnunum.

Ben aldım bilişim satıcı gen TR değil 2 hafta önce ön sipariş açıldı pazartesi salı günü gümrük işlemleri bitiyor 2-3 güne teslim olur herhalde cuma gibi.

Merhabalar,
Ben de Sinerji Bilişimde bu ürün 2 günlüğüne indirime girdi diye aldım. Siz nasıl memnun kaldınız mı diye soracaktım. Satıcının paketlemesi, iletişimi vs nasıldı? Gerek oyun gerekse normal kullanımlarınızdaki paylaşmak istediğiniz bir şeyler var mı?
2016'dan beri Rog Swift PG348Q kullanıyorum ve hiç sorun çıkarmadı ama gerek IPS'lerin OLED monitörlerin canlılığı yanında sönük kalması, gerekse 100 Hz yenileme hızı vs derken OLED almaya karar verdim. Asus ROG Swift PG32UCDM ile Alienware AW3225QF arasında kaldım. Ama Asus 62-65k bandında iken Alienware 50k'ye inmiş durumda şu anda.

Çatır çatır kullanıyorum çok memnunum
Paketleme normal kopük ambalajla yolluyorlar.
Ürün dendiği gibi ve yeni paketleme eski paketlemede cizikle geliyordu ekranda fabrikasyon yeni paket sorun yok.
İçeriğinde bezi daği var.
HDR 400 kullanıyorum yetiyor.
Dell kayıt yaptım garanti görünüyor TR garantili yani.
Oyunda güzel filmde 10 kat dağa güzel dollby açılıyor Windows 11 kurdun mu Auto HDR ile olmayan oyunda uyarlıyor biliyorsundur.
En iyi renk doğruluğuna sayip ve güncell geliyor firware güncellemene gerek yok.
PC yazılımı ile kontrol edebiliyorsun monitoru fan var arkada aktif soğutma hiç ses yok dağa duymadım bile.
Vrr flicker var deniyor bütün OLED'ler tek Wukong girerken gördüm oda belirgin bile değil oyun giriş ekranında titreme çok nadir oyunlarda yapıyor tek ve takılıncak bir şey değil öyle deli gibi titremiyor hafif.
Sadece giriş ekranında yapar yani oyun içinde yok.
Görüntü bir için su gibi duruyor .
Eksileri temizlemesi zor %70 alkol siliyorum ben.
Parlak ekran ama karanlık odada kullanıyorum kasa yanında ışık vurunca yansıma yapmıyor öyle söylendiği gibi yansıma yok yani ben yaşamıyorum belki aydınlık yerde kullansam olabiir.

Son düzenleme:

Hocam tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bana göre hiçbir test ve veri, kullanıcı tecrübesi kadar önemli değildir. Birçok kusur olarak sunulan şeyleri günlük kullanımda görüp hissetmiyoruz bile. Ya da bazı ürünlerde övülüp yere göğe sığdırılmayan bazı özelliklere de ayda yılda bir ya ihtiyacımız oluyor ya da olmuyor. Kağıt üstünde veriler ne olursa olsun, kullanıcının kullanırken ne hissettiği onun o ürünün ne kadar iyi olduğunun en büyük göstergesidir.

O yüzden paylaşımların çok önemli idi benim için. Ayrıca gerek aktif soğutmanın sessiz olması, gerek yeni Firmware güncellemesine gerek olmaması, ve gerekse ilk zamanlarda karşılaşılan paketlemeden kaynaklı hasarların giderildiğine dair bilgilendirmelerin için de teşekkür ederim. Bunlar tam da benim endişelerimdi. Zaten yansıtma, Dolby Vision, HDR, temizleme, flicker gibi neredeyse her kullanıcının merak ettiği konulara da ben sormadan değinmişsin, belli ki her kullanıcı hemen hemen aynı endişelere sahip OLED alırken.

Siparişi verdim, sağ olsun satıcı da zaten kargolamış bugün. 1-2 güne gelir sanırım.
Denilene göre benim emektar 8 senelik 1440p IPS'den 4K OLED'e geçiş gece ile gündüz farkı kadar net olurmuş. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Ben 1k-2K monitor kullanıyorum sürekli 4K geçtim çözünürlük olarak değil de böyle nasıl diyeyim pixel yok gibi olma hissi yaşadım tek saf bir görüntü vardı su gibi berak olayını oradan esinlendim temiz bir görüntü var.
Aşırı Curved olmadı içinde sırıtmıyor benim düşüncem 1000r kavisten 1700 geçtim dağa hoş oldu bence.
Bir de yeni monitler geçiyor hep elime deniyorum arkadaşlarda sanki ters kavis hissi veriyor yeni düz monitorler çok garip eski monitorlerde yok bu his bakar bakmaz anlıyorsun ortasında sanki çıkıntı var monitörlerin o yüzden düz almadım benim gibi çoğu kişi bunu söylüyor demek ki böyle bir şey var şu an

Büyük ekranlarda kavisli olması benim için de vazgeçilmez bir özellik. Bazı kimseler düz ekran seviyor ama benim için büyük ekranlarda kavis şart yoksa kenarlar benden uzak duruyor gibi geliyor. Ama senin eski 1000R kavis hakikaten çok agresifmiş. Benim önceki monitör Asus ROG Swift PG348Q 'nun kavisi de 3800R idi, neredeyse flat gibiydi yani. 1700 R tam ideal oran bence de.

Flicker sorunu yaşamıyorum sadece bazı oyunlara girişlerde hafif yaşıyorum demiştin, onunla ilgili sorum olacaktı. İnternette biraz araştırınca gördüğüm kadarıyla, sanırım bu flicker sorunu sadece HDMI port üzerinden kullanımlarda NVIDIA G-sync ile yaşanıyormuş. Bazıları da sonradan gelen firmware güncellemeleri ile sorunun çözüldüğünü yazmış.

İlk sorum ekran kartın NVIDIA mı?

HDMI portu ile mi kullanıyorsun?

Bir de bende 4070Ti var,1440p monitörde, DLSS ve frame gen ile en ağır oyunlarda bile su gibi akıyordu ama 4k'da çok zorlanır mı?

Teşekkürler.

DisplayPort NVIDIA yaptı hepsinde yapabiliyor güncelleme alan dağil tam çözülmüş değil bence.
4070 Ti güçlü kart DLSS 90-120 FPS arası alıyorum 4080 Super'den oynatır ama 2-3 senden sonra biraz sıkıntı olmaya başlar.
4090 bile yetersiz diyen var sende 16 GB VRAM var diye rağat oynarsın bence.
DLSS ile sıkıntı yaşamazsın dlssizlerde yaşayabilirsin ileride.
Her oyun flicker yok bir de SSD hızlıysa giriş ekranını bile görmüyorsun ben 1tane oyunda denk geldim tek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…